Klokani a lev vyrážejí do Zlína

Svátek, nesvátek, fotbalisté Bohemians se zachraňují a musí do práce i ve volných dnech normálních "smrtleníků". Takže i na prvního máje vyběhli Klokani k tréninku ve vršovickém Ďolíčku. Svátek práce oslavili nácvikem standardních situací, hrou na dvě branky a střelbou. Místo prvomájového průvodu šli raději domů odpočívat, aby byli připraveni na sobotní utkání. "V závěru sezony se únava násobí. Je to znát, ale mají to všichni stejné," říká Karel Rada. Klokani se připravují na Zlín, poslední trénink proběhl v pátek odpoledne.

Klokani a lev vyrážejí do Zlína

Trenéři už mohou opět počítat s Janem Rezkem, který nemohl hrát proti Spartě. Na marodce dále zůstává Marek Nikl, který se zlomeninou zánártní kůstky bude laborovat až do konce sezony. „Utkání se Spartou jsem sledoval z tribuny a byly to neuvěřitelné nervy. Pořádně jsem se klepal. Zápas ve Zlíně raději nebudu sledovat přímo na stadionu, ale budu poslouchat Rádio Bohemka,“ říká zkušený stoper Bohemians 1905. Z marodky se již dostal Bálek, který se půjde rozehrát za rezervu, s kotníkem nadále laboruje Polodna.

Sobota bude pro Bohemku náročná na všech frontách. Od 11 hodin hraje starší dorost v Edenu proti Slavii, po nich nastoupí mladší dorostenci obou klubů. Od 17 hodin hraje rezerva Bohemians 1905 v Jirnech a od 19 hodin nastoupí A-tým ve Zlíně. "Bylo náročné rozdělit všechny hráče, ale snad se to podařilo dobře. Trenérsky se soustředíme předevšíkm na Zlín, takže tam jedeme v kompletním složení," říká trenér Michal Zach. Dorost i rezervu povede Tomáš Požár, šéftrenér mládeže Bohemians 1905.

Do Zlína vyráží s Klokany i Český lev, se kterým Bohemka zatím neprohrála a vyválčila sedm bodů. Český lev od Ivana Trojana bude opět na lavičce zelenobílých. V minulém zápase proti Spartě poprvé na jaře v zápasech Bohemky nepadl gól, předtím se však Klokani rozstříleli a dali sedm branek ve dvou zápasech. Čtyřzápasová neporazitelnost je nejlepší sérií v sezoně. "Máme jen bod náskoku, takže musíme makat dál. Zlín je pro nás další výzva," burcuje Pavel Lukáš.

Zápas ve Zlíně začíná v sobotu v 19 hodin. Pokud se do Zlína nevypravíte, můžete zápas sledovat na Virtuálním ďolíčku v textovém onlinu nebo v přímém přenosu Rádia Bohemka. Zároveň bude probíhat i online přenos na teletextových stránkách TV Nova na straně 624.