Most prvním sestupujícím, kdo bude druhý?

Od nedělního poledne má Gambrinus liga prvního sestupujího. Most prohrál na Žižkově 0:1 a na čtrnácté Bohemians ztrácí již šest bodů. Do konce zbývají dvě kola, Most má horší vzájemné zápasy s Klokany a neuspěl by ani, kdyby měly všechny tři poslední týmy stejně bodů, protože v této minitabulce jsou znovu nejlepší zelenobílí. Most byl ještě pár koly na vzestupu a dostal se ze sestupových míst, do kterých ho ale vrátila domácí porážka s Bohemians. Po nedělní porážce je jasné, že Most sestupuje, druhý sestupující zatím není známý. Lepší výchozí pozici mají Klokani, kteří mají nad Kladnem náskok dvou bodů. "Ve Zlíně jsme získali další bod, který nám může v konečném hodnocení pomoci. Následující kolo bude hodně důležité," předvídá trenér Michal Zach.

Most prvním sestupujícím, kdo bude druhý?

Všechny zápasy posledních dvou kol se hrají ve stejném termínu - v sobotu od 15 hodin. Bohemians příští týden hostí Teplice, které bojují o poháry, Kladno přivítá Olomouc, která už soutěž dohrává bez odvolaného trenéra Pulpita. "Nedíváme se na soupeře, to by nás rozptylovalo. Musíme si to uhrát sami, posledními dvěma zápasy jsme získali jistotu, že to máme ve vlastních rukou," říká Michal Zach.

Bohemka musí mít v konečném hodnocení o bod více než Kladno, protože Klokani mají horší vzájemné zápasy. Proto bude důležité příští kolo, protože v posledním kole mají oba týmy velmi silné protivníky. Bohemians jedou na Baník, Kladno do Teplic. O sestupujícím může být jasno už v příštím kole, Klokani by museli porazit Teplice, Kladnu by pak nestačila ani remíza s Olomoucí, pro uchování naděje by muselo vyhrát.

Bohemians bude v ligovém finiši chybět Marek Nikl, ostatní by se měli dát zdravotně dohromady. Karel Rada si v týdnu natáhl sval, ale od středy by se měl zapojit do přípravy, hrozba čtvrté žluté karty v sezoně visela nad Morávkem a Kotyzou, ale oba vydrželi a mohou hrát i proti Teplicím. Proti Severočechům naopak nesmí nastoupit Pavel Hašek, který je v Bohemce na hostování z Teplic a dle smlouvy nemůže hrát proti svému mateřskému klubu.