Karel Rada ukončil kariéru

Karle, děkujem! To určitě zazní ve čtvrtek v podvečer v Ďolíčku při akci Léto s Klokanem, kdy budou mít fanoušci možnost poprvé se rozloučit s Karlem Radou, který ukončil hráčskou kariéru. Fotbalista roku 2007 zvolený fanoušky Bohemians už před sezonou avizoval ukončení kariéry, které nyní přišlo. „Bohemka pro ně byla nádhernou fotbalovou pohádkou a jsem rád, že jsem tady mohl být,“ říká v obsáhlém rozhovoru, který vyjde na Virtuálním Ďolíčku. Ve čvrtek 19. června můžete Karlovi poprvé poděkovat za jeho služby Bohemce, budou však i další příležitosti. „Karel bude patronem jednoho z podzimní utkání a plánujeme i rozlučkový zápas na podzim tohoto roku,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905 a dodává. „Spojení Bohemka a Karel Rada pokračuje dál. Plánujeme s Karlem další externí spolupráci na bázi sportovní i marketingové. Vážíme si ho jako člověka i jako hráče, který toho pro Bohemku i celý český fotbal udělal hodně.“ Léto s Klokanem začíná ve čtvrtek v 15 hodin a potrvá až do večera. V podvečerním programu proběhne i krátká rozlučka s Karlem Radou.

Karel Rada ukončil kariéru

Sedmatřicetiletý fotbalista přišel do Vršovic v létě 2006 z Teplic, strávil zde dva roky. V poslední sezoně si na své konto připsal 27 ligových startů a svoji ligovou bilanci tak zakončil na 347 zápasech a 27 brankách. V zimě při Vánocích s Klokanem byl vyhlášen Fotbalistou Bohemians pro rok 2007. Bohemka byla jeho poslední zastávkou v bohaté fotbalové kariéře. Karel Rada odehrál v České reprezentaci 43 zápasů a vstřelil 4 góly. Jeho největším úspěchem je pravděpodobně účast na EURU 1996 a jeho gól (penalta) v semifinále proti Francii. V Anglii získal s týmem stříbrnou medaili.

V Bohemce byl důležitým pilířem obrany, kvůli svalovým problémům chyběl jen v několika zápasech. Bohemka mu přirostla k srdci, a proto bude rád i v budoucnosti své jméno spojovat s vršovickým klubem. „Karlovi patří obrovský dík za odvedené služby. Byl velkým přínosem na hřišti i v hledišti, byl velkým vzorem pro mladé hráče. Děkujeme, že s Bohemkou strávil dva roky své bohaté kariéry a věříme, že i v budoucnu budeme moci spolupracovat. Rádi bychom využili Karlových zkušeností,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.