Klokani a klokanky vybojovali třetí místo!

V sobotu 14. června se od 13:00 hodin na hřišti Na Františku uskutečnil benefiční fotbalový turnaj „Magie afrického fotbalu“, za účasti osmi týmů z řad sponzorů a partnerů projektu Fotbal pro rozvoj. Želízko v ohni měl i klub Bohemians 1905, který do turnaje nominoval jedenáct hráčů z řad fanoušků. Podporu zdůraznila i účast dvou ligových hráčů – Marka Nikla a Petra Kunáška. Za rytmu afrických bubnů pod vedením Moniky Rebcové odstartoval sportovní odpoledne duel Česko proti chudobě versus MYSA. Právě tým MYSA, složený převážně z hráčů africké Keni, byl jedním z hlavních hostů tohoto turnaje.

Klokani a klokanky vybojovali třetí místo!

Fanoušci Bohemians narazili v prvním utkání ve skupině B na celek Feralpi 008. Mužstvo sestavené ze studentů, v jejichž rodinách keňští hosté po celou dobu bydlí, nahradilo na poslední chvíli tým Českomoravského fotbalového svazu. Ve velmi vyrovnaném úvodním souboji jsme se nakonec mohli radovat my, když díky skvěle načasované přihrávce z kopačky Petra Kunáška mohl poprvé rozvlnit síť soupeře útočník priessnitz. Druhý zápas se nám vůbec nepovedl, když vyzněl jednoznačně pro celek Ministerstva zahraničních věcí v poměru 3:0. O důstojnou tečku za účinkováním v základní skupině se postarala naše největší hvězda, Petr Kunášek. Ten hattrickem zaskočil loňského vítěze, celek Sananim a v divokém zápase se nakonec radovali hráči v zelenobílém 5:3. Po brance skórovali také fanoušci SPAWNík a strast. Na vršovický tým tak čekal boj s Přáteli projektu o konečné třetí místo, který byl na programu v 17:00 hodin. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 1:1, když jedinou branku klokanů vstřelil nejlepší střelec turnaje – Petr Kunášek. Na řadu tak přišly pokutové kopy, v nichž jsme se ani jednou nemýlili! Rozhodující penaltu vstřelil obránce michael2000 a klokani si tak mohli v přátelském kruhu konečně zazpívat nejkrásnější písničku, hymnu Bohemians!

Celkovým vítězem turnaje se stal hlavní host – mužstvo MYSA, které si dokázalo ve finále poradit se zástupci Ministerstva zahraničních věcí.

Rád bych poděkoval všem, kteří reprezentovali zelenobílé barvy, zejména pak čtveřici dívek z futsalového mužstva DFK Klokanky. Dále samozřejmě dvojici Kunášek-Nikl a v neposlední řadě i svým spoluhráčům z hanspaulského týmu Kenguru FC! Velké dík patří také sekretáři Bohemians, panu Liboru Koubkovi, za půjčení originálních fotbalových dresů.

Převzato z
http://www.kenguru.cz, foto: Lola


Sestava Fanklubu Bohemians 1905:
Richty – michael2000, Barty, VojtaM – Kunášek, Nikl, SPAWNík, strast – priessnitz, Hanka, Simona, ABU, Tereza.

Výsledkový servis:

Skupina A:
Česko proti chudobě – MYSA 0:4
Siemens – Přátelé projektu 1:3
Česko proti chudobě – Siemens 2:3
MYSA – Přátelé projektu 1:1
Siemens – MYSA 0:3
Česko proti chudobě – Přátelé projektu 1:1

Skupina B:
Feralpi 008 – Fanklub Bohemians 1905 0:1 (priessnitz)
Ministerstvo zahraničních věcí (MZV) – Sananim 2:2
Fanklub Bohemians 1905 – MZV 0:3
Feralpi 008 – Sananim 1:2
Fanklub Bohemians 1905 – Sananim 5:3 (3x Kunášek, strast, SPAWNík)
MZV – Feralpi 008 5:0

O třetí místo:
Přátelé projektu – Fanklub Bohemians 1905 1:1 (2:3 na pen.) (Kunášek; rozhodující penaltu proměnil michael2000)

Konečné umístění:
1. MYSA
2. Ministerstvo zahraničních věcí
3. Fanklub Bohemians 1905
4. Přátelé projektu
5. Sananim
6. Siemens
7. Česko proti chudobě
8. Feralpi 008