Ahoj, já jsem Pavel Hoftych...

V černobílých dresech vyběhli noví trenéři Bohemians k prvnímu tréninku s mužstvem Bohemians. "Ahoj, já jsem Pavel Hoftych a teď tady budeme společně pracovat," zaznělo ráno kabinou. Sraz v půl desáté v Ďolíčku, pár slov na úvod a přemístění do Hrdlořez, kde Bohemka již tradičně trénuje. „Je tady skvělý trávník, takový už jsem dlouho neviděl,“ pochvaloval si trenér Pavel Hoftych, který se zabydluje v klubovém bytu a stěhuje se do Prahy s manželkou. První trénink začal krátce po desáté hodině dopolední a skončil kolem poledne. Pak následoval přesun do Ďolíčku, společný oběd a hráči měli za sebou první pracovní den, ze kterého vám přinášíme v tomto článku i fotogalerii.

Ahoj, já jsem Pavel Hoftych...

Ty další už budou o poznání náročnější. Ve středu odpoledne čekají na hráče testy na FTVS. Tam si každý sáhne na dno a ukáže se jeho připravenost po letní přestávce. „To raději tři tréninky za den, než jedny testy na fakultě,“ říkají hráči. Náplní úterního tréninku byla především hra. „Vyhráli jsme,“ hlásil hrdě a hlasitě asistent Pavel Medynský po návratu do Ďolíčku. Nikdo se nezranil, všichni jsou v pořádku, což je dobrou vstupní kartou do začátku přípravy. V tuto chvíli mají trenéři dvacet hráčů k dispozici a poznávají kádr.

Nový masér Šimeček si vzal stranou Martina Kotyzu a zvládl s ním několik protahovacích cviků. Mirek Šimeček působí zároveň jako fyzioterapeut a bude se starat i o zraněné hráče, kteří se budou zapojovat do přípravy. V tandemu s Vláďou Hricem budou mít na starost i rezervu Bohemians. Ke gólmanům se postavil nový kouč Pavol Švantner, bývalý vynikající brankář například Dukly Praha, který působil posledních několik let jako trenér gólmanů v Českých Budějovicích.

Po krátkém pražském úvodu čeká na Klokany soustředění ve Vrchlabí a pak už začne herní část přípravy.