Karle, díky, znělo Ďolíčkem

Ukáplo pár slz, ale především se tleskalo a skandovalo. Tak vypadalo první loučení Karla Rady s fanoušky Bohemians. Sedmatřicetiletý obránce ukončil svoji bohatou kariéru a pár dní po tomto rozhodnutí předstoupil před zaplněné „náměstíčko“ vršovického Ďolíčku, aby se rozloučil za přítomnosti celé své rodiny i hráčů s fanoušky Bohemky. Ti mu dlouho děkovali. „Byl to nejkrásnější konec kariéry, jaký jsem si mohl přát. Prostředí tady na Bohemce, lidé, to bylo něco fantastického a nikdy na to nezapomenu,“ pravil dojatý Karel Rada.

Karle, díky, znělo Ďolíčkem

Od klubu dostal vicemistr Evropy na památku dres, ve kterém odehrál poslední sezonu – zelenobílý se svoji jmenovkou. Další dárky už byly tematické k fotbalovému důchodu – kožené křeslo Bohemky a deka. „Já už jsem úplný důchodce,“ smál se Karel, když usedl do křesla a přikryl se dekou s logem Bohemky. „Chtěl bych moc poděkovat za toto loučení i za celé dva roky, které jsem v Bohemce prožil,“ dodal Karel Rada, který se ale na Bohemce neobjevil určitě naposledy. „Už si objednal čtyři permanentky na příští sezonu pro celou rodinu,“ hlásil ředitel Bohemians Lukáš Přibyl.

Byl to zlatý hřeb Léta s Klokanem, na které dorazilo v průběhu celého odpoledne přibližně patnáct set fanoušků. Na Karla Radu přišla řada v půl sedmé, zaplněné „náměstíčko“ skandovalo jeho jméno a na řadu přišel i pokřik „Karle, děkujem“. Byla to krásná rozlučka s vicemistrem Evropy a skvělým člověkem i fotbalistou. „Na Bohemce si ještě určitě zahraji. Na podzim plánujeme exhibici s hráči, se kterými jsem prožil EURO 96 i velkou část své fotbalové kariéry. Tímto zápasem bych se chtěl rozloučit s trávníkem a se stadionem Bohemky,“ nastínil Karel Rada své plány.

Ale loučení s Bohemkou to určitě nebude definitivní. „Karlovi poděkujeme ještě při prvních zápasech na podzim, kdy bude i patronem jednoho z utkání. Navíc se bavíme o další možné externí spolupráci na bázi marketingové a sportovní. Těšíme se, že spojení Karel Rada a Bohemka bude fungovat dále," dodal Přibyl. V hledišti tleskal Karlovi i jeho soused v kabině Dalibor Slezák, který právě při Létu s Klokanem podepsal smlouvu na další rok a bude pokračovat ve své hráčské kariéře.

Karel Rada poté právě ve společnosti Dalibora Slezáka, celé své rodiny, trenérů a fanoušků strávil celý večer v Ďolíčku, poslechl si koncert bohemáckých kapel a vychutnal si až do poslední minuty atmosféru Léta s Klokanem.