Vstup do sezony: Léto s Klokanem

Poprvé po sestupu do druhé ligy se zaplnil vršovický Ďolíček fanoušky Bohemians 1905. Klokani zahájili přípravu na novou sezonu a fanoušci přišli pozdravit tým na začátku nové cesty za postupem. Branami vršovického stadionu prošlo okolo patnácti stovek příznivců. Od nejmenších až po nejstarší pamětníky. „Kvůli lidem to byly mé nejkrásnější roky kariéry,“ vyzdvihl fanoušky loučící se Karel Rada. Atmosféra na stadionu byla opravdu úžasná a připomínala zimní Vánoce s Klokanem. „Vánoce jsou přeci jen větší a oficiálnější akcí. Tentokrát jsme kladli důraz na neformální představení a především na to, aby se lidé potkali s hráči, novými trenéry a užili si koncertu kapel,“ popsal záměry klubu ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Brány Ďolíčku se otevřely ve tři hodiny odpoledne, poslední návštěvníci pak stadion opouštěli v půl druhé ráno. I to svědčí o úspěchu akce.

Vstup do sezony: Léto s Klokanem

Ve tři hodiny začal program pro nejmenší. Soutěže na ochozu tribuny probudily v dětech umělecké sklony. Dětský program navštívilo přes sto padesát dětí, většinou vzorově oblečených v zelenobílé kombinaci. Jejich výkony pak ocenili organizátoři přímo na pódiu, kde byli vyhodnoceni nejlepší ve svých kategoriích. Nejlepší umělecká díla pak byla vystavena přímo na pódiu při koncertech. Zatímco děti si užívaly od tří hodin na ochozu hlavní tribuny, na trávník vyběhli hráči Bohemians ke svému odpolednímu tréninku. To přilákalo na tribunu desítky fanoušků, kteří byli na „náměstíčku“ a první trénink nových trenérů na hlavním stadionu tak postupně sledovalo několik stovek fanoušků. „Trávník se rekultivuje, takže můžeme běhat jen po obvodu, ale to nám přesně vyhovovalo,“ hlásil kouč Hoftych, který na tréninku s úsměvem přivítal novou posilu – Klokana Lombarda, který se zapojil do tréninkového procesu s ostatními hráči.

Po páté hodině už byli hráči nastoupeni v řadě a moderátor dne Milan Šimáček je postupně pozval na pódium a několik z nich vyzpovídal. Nikoho nešetřil, ale hráči to brali s úsměvem. Zatímco děti skotačily na skluzavkách a v nafukovacím fotbalovém hřišti, dospělí se bavili u pódia, kam po hráčích přišel i realizační tým. „Paaavel Hoftych“ znělo na náměstíčku. Pavel Hoftych postupně představil i své nové kolegy a na pódium postupně pozval Pavla Medynského, Pavol Švantnera a nového maséra Miroslava Šimečka. Na pódium samozřejmě nemohl chybět ani druhý z masérského tandemu Vláďa Hric. „Teď to dobře rozjedeme a na jaře to dotáhneme. Postup je náš,“ vykřikoval Vláďa Hric. „Vláďa to slíbil, ani to s námi nekonzultoval, když tak budeme muset na hřiště poslat jeho samotného, aby to vykopal,“ smál se chvíli poté hlavní kouč.

Hodinový program na pódiu zakončilo loučení s Karlem Radou, které nejen jemu zůstane určitě dlouho v paměti. Kdo se s ním nerozloučil při Létu s Klokanem, bude mít možnost ještě během podzimní sezony. Karel Rada s celou rodinou zůstal až do konce obou koncertů, pak si naložil kožené křeslo a deku do auta a vyrazil domů.

Před sedmou hodinou už začaly Vršovicemi znít první tóny koncertu. Skupina Prohrála v kartách předvedla své tradičné skvělé kousky a lidé se úžasně bavili. Někteří skákali před pódiem, jiní si do rytmu poklepávali nohama u pivka. Výborné vystoupení ovšem nebylo tím posledním, co nabídl vršovický Ďolíček ve čtvrtek večer. V přestávce mezi dvěma kapelami zarecitoval své básně Jan Haubert, zpěvák Visacího zámku, který protrpěl většinu domácích zápasů v sektoru A5. Básně byly patřičně morbidní, jen pro silné a prověřené povahy. To jsou přesně fanoušci Bohemky… K básním přidal Jan Haubert ještě výňatek ze své knihy a poeticky a hlavně s úsměvem zavzpomínal na léto 2002 na vítězný zápas s Libercem.

Dobrá nálada provázela celé odpoledne i večer. Sladkou tečku připravala špička tuzemského ska, skupina The Chancers. Část skupiny chodí do kotle Bohemky a teď se představili v úplně jiných rolích. Koncert se protáhl přes plánovanou hodinu a nikomu nevadilo, že trval i po zahájení čtvrtfinálového zápasu Portugalsko – Německo. Muzikantům tleskal a fotbal společně s fanoušky sledoval i trenér Pavel Hoftych.“Oběma kapelám i Honzovi Haubertovi patří velký dík za přípravu i samotný koncert. Bylo to skvělé zahájení sezony, které jen dokumentovalo, že z Ďolíčku nezmizela dobrá nálada a fotbal se zase bude dělat především pro lidi. Díky všem, kteří vystupovali i těm, kteří přišli,“ řekl na závěr Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians1905.

Neoficiální program se protáhl až přes půlnoc. Bylo o čem diskutovat, začíná léto 2008 a příprava na druhou ligu. Léto s Klokanem se vydařilo a fanoušci odcházeli domů spokojení a s úsměvem.