V Ďolíčku proběhla schůze DFB

Necelá stovka fanoušků Bohemians se v sobotu dopoledne sešla na stadionu Bohemians na členské schůzi Družstva fanoušků Bohemians. V deset hodin zde začínala členská schůze DFB, která nakonec trvala téměř tři hodiny. Hodnotilo se, volilo se a především se dikutovalo. Na hlavní tribuně kromě představitelů DFB vystoupil i ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl a po něm hned i trenér Bohemians Pavel Hoftych. Oba odpovídali i na otázky fanoušků. Členové DFB si zvolili nové představenstvo a kontrolní komisi, vyslechli si hodnocení činnosti DFB i samotného klubu a pak živě diskutovali. Tři hodiny strávené na Bohemce byly pro fanoušky určitě přínosné.

V Ďolíčku proběhla schůze DFB

Tříleté volební období současných členů vedení DFB skončilo, proto bylo nutné zvolit nové představenstvo a kontrolní komisi. "Dáváme své funkce k dispozici všem, kteří o to mají zájem," vyzval členy současný předseda DFB Antonín Jelínek. Fanoušci se mohli hlásit před internet i přihláškami ve fanshopu i přímo na místě. Nakonec byly zvoleny tyto orgány DFB:

Představenstvo: Antonín Jelínek, Martin Bílek, Michal Holas, Jiří Dienstbier, Ondřej Novotný.
Kontrolní komise: Antonín Jelínek st., Milan Šimáček, Lukáš Přibyl, Pavel Landa, David Norman.

Nové vedení DFB na svém nejbližším zasedání zvolí předsedy a místopředsedy a následně začne vyvíjet svoji činnost. Nově se v orgánem objevují tato jména: Ondřej Novotný (sponzor Bohemians, editor magazínu Klokan), Pavel Landa (fanoušek, permanentkář z hlavní tribuny), David Norman (fanoušek). "Historická úloha DFB ještě zdaleka nekončí. V současné době vyvíjíme pro klub několik aktivit. Spolupodílíme se na pořádání různých akcí, nejviditelnější částí je web Virtuální Ďolíček, který je zajišťován jen fanoušky a klub na něj nepřispívá," vypočítává aktivity DFB předseda družstva. "Neviditelná navenek je práce Jiřího Dienstbiera, který Bohemku zdarma zastupuje v mnoha právních sporech, kterých se klub bohužel musí účastnit. K velkým příspěvkům klubu patří i nový eshop, který zdarma vytvořil Roman Enderst a Antonín Jelínek. Milan Šimáček zase z velké části zajišťuje akce, které se na Bohemce pořádají a působí i jako konzultant v otázkách řízení klubu. Těch lidí, kteří nezištně přispívají klubu je opravdu hodně a patří jim velký obdiv a dík," řekl na schůzi Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Ovšem na schůzi se jen nechválilo. "Musíme se konečně zaměřit na transformaci DFB, abychom toto těleso znovu oživili. Stále sice přicházejí noví členové, ale chceme být akčnější," prohlásil Antonín Jelínek. "To je úkol pro další léta." Kromě hodnocení dosavadní práce podal Jiří Dienstbier i zprávu o hospodaření DFB, které dosud vybralo přibližně 3,9 miliónu korun. "V současné době se jedná jen o drobné výdaje na poštovné, tisk materiálu a soudní výlohy v řádu jednotek tisíc korun," řekl Dienstbier a poté výdaje přesně specifikoval. Jiří Dienstbier seznámil přítomné členy i se současným vývojem konkurzu a kauzy Střížkov.

Následně Lukáš Přibyl vystoupil se zprávou o činnosti akciové společnosti Bohemians 1905. "Chceme být maximálně otevření vůči členům DFB, proto budeme i na webu v členské sekci zveřejňovat zajímavá data o hospodaření. Nově bude k dispozici na webu výroční zpráva za rok 2007, kde se členové DFB dočtou všechny podrobnosti o hospodaření Bohemians, aby měli kontrolu nad finanční situací Bohemky," prohlásil Přibyl a následně seznámil fanoušky s výsledky hospodaření, s příjmy z fanshopu, fanouškům popsal podrobnosti a přesné částky přestupu Michala Ordoše. "Některé informace jsou interní, přesto je budeme dávat na vědomí i členům DFB," dodal Přibyl.

Usnášenischopná byla až druhá schůze, která začala krátce po jedenácté hodině. V jejím závěru se fanouškům představil i Pavel Hoftych, nový trenér Bohemians 1905, který zhruba dvacet minut odpovídal na otázky fanoušků. Členská schůze DFB přinesla spoustu zajímavých informací, podnětnou diskusi a ukázku, že DFB žije dál.