Přípravu začala i rezerva

V pondělí 30. června zahájila přípravu i rezerva Bohemians. Poprvé od znovuzrození se B-tým připravuje odděleně a své tréninky má hned po A-týmu. „Tento týden se trénuje na Hostivaři, protože hřiště v Ďolíčku a v Hrdlořezích jsou v rekonstrukci,“ hlásí hlavní trenér Pavel Hoftych, který společně se svými asistenty všechny hráče B-týmu před pondělním tréninkem přivítal. „Sešlo se nás tu přes dvacet, do sezony máme představu, že půjde přibližně šestnáct hráčů,“ upřesnil Pavel Medynský, který bude hlavním koučem rezervy a zároveň asistentem u „áčka“.

Přípravu začala i rezerva

B-tým bude mít základnu v Ďolíčku v kabině hostí a tréninky bude mít hned po A-týmu. Rezervu čeká v příštím týdnu krátké soustředění a pak tradiční herní příprava. „Důležitý je kvalitní trénink, abychom se mohli hráčům věnovat i individuálně. Naším cílem je ty nejlepší hráče připravit pro A-tým, který by měl být výstavní skříní Bohemky,“ říká Pavel Medynský. Rezerva Bohemians bude v příští sezoně hrát v divizní skupině C a sezonu zahájí 9. srpna v Ovčárech.

Do rezervy se vrátilo několik hráčů z hostování, navíc přišli mladíci z dorostu. Rezerva se bude skládat především z mladých fotbalistů, v současné době s B-týmem trénují i hráči, kterým skončila smlouva. Nyní se jedná o Vágnera a Kulvajta. „Ještě s námi měl trénovat Tomáš Kuchař, ale ten je na zkoušce na Maltě se skotským Dundee United,“ dodal Pavel Medynský.

První přípravný zápas sehraje rezerva 12. července s Vyšehradem. „Naším cílem je připravit mladé mužstvo, aby získalo zkušenosti s dospělým fotbalem a ti nejlepší se mohou dostat až do áčka. Chceme hrát v horní polovině divizní skupiny,“ hlásí Pavel Medynský. Rezerva bude hrát domácí zápasy v Ďolíčku, na Lokomotivě na mládeži a jedno utkání na umělé trávě na Šeberově.

KDO ZAČAL TRÉNOVAT V REZERVĚ...

BRANKÁŘI
Hrábek Jakub
Židlický Tomáš

OBRÁNCI
Baubín Josef
Brhlík Lukáš
Busta Filip
Císař Patrik
Engelmann Vojtěch
Kolísek Ondřej
Pecinovský Petr
Ptáček Jiří
Sirový Jan

ZÁLOŽNÍCI
Holzknecht Michal
Jakobovský Lukáš
Kyloušek Martin
Novák Jan
Paluka Lukáš
Pavlík Tomáš
Škornička Jan
Vágner Jiří

ÚTOČNÍCI
Dufek Josef
Dvořák Josef
Formáček Eduard
Kulvajt Tomáš
Laušman Václav
Müller Miroslav
Pivarník René