Marek Nikl kapitánem Bohemky

Na závěr soustředění v Německu byl zvolen i nový kapitán týmu pro nadcházející sezonu. Mužstvo zvolilo s velkou převahou stopera Marka Nikla, jeho zástupcem bude Pavel Lukáš. „Dohodl jsem se s Daliborem Slezákem, že jeho úloha v týmu už bude na jiné bázi. Sám s tím přišel, že v roli kapitána by měl být hráč, který bude většinu času na hřišti. Dalibora se moc vážím za jeho postoj a souhlasím s ním. Přijal jsem i volbu mužstva, za mě říkám, že byla správná,“ poznamenal Pavel Hoftych.

Marek Nikl kapitánem Bohemky

Během letní přípravy kapitánská páska vystřídala hodně majitelů. Nosili ji hlavně mladíci, protože to znamenalo do hráčské pokladny zajímavý příjem. „Každý, kdo vezme poprvé pásku, musí dát zápisné,“ hlásí s úsměvem pokladník Martin Kotyza. Takže například Honza Morávek odehrál v přípravě jen poločas proti Hradci Králové, ale bylo to s páskou, takže už musel přispět do hráčské kasy. Teď už ale legrace končí a s pásky se stává opět posvátná funkce, kterou mají jen ti vyvolení.

V pátek na soustředění v Německu se sešel celý tým k volbě nového kapitána. Už v té chvíli bylo jasné, že dva zkušení hráči pásku nenavléknou – Slezák a Sňozík. „Slezi ze známých důvodů, Sňóza je brankář a to není vhodné místo pro kapitána. Potřebujeme, aby byl v poli,“ zdůvodnil Hoftych. Mužstvo tedy volilo ze zbytku týmu a zvolilo jasně. Novým kapitánem Bohemky bude zkušený stoper Marek Nikl, který se před rokem vrátil z Bundesligy. Dvaatřicetiletý obránce začínal před čtyřiadvaceti lety v mládežnických týmech Bohemky. Je výjimečný svoji věrností ke klubu, který ho vychoval. Deset let působil v Norimberku, pak se znovu vrátil do Ďolíčku. Do jiných klubů během své kariéry nepřestoupil. „Kapitánem jsem v dospělých týmech ještě nikdy nebyl, moc jsem se do toho netlačil. V Norimberku jsem působil jako zástupce, ale teď jsem kapitánem poprvé v dospělých. V Bohemce jsem byl kapitánem v dorostu, teď se k tomu po patnácti letech vracím,“ řekl Marek Nikl.

Nikl v minulé sezoně nejprve nastupoval na postu defenzivního záložníka, poté se zasunul na stopera, kde působí dodnes. „V přípravě vidím, jak se postupně zlepšuje. Konečně absolvoval celou přípravu a věřím, že bude dobře připraven,“ říká trenér. Marek Nikl chyběl týmu v závěru ligové sezony, protože měl zlomenou nohu. Vše už je v pořádku a Marek je připraven vést mužstvo v boji o postup. „Naším cílem je co nejrychlejší návrat do ligy. Je pro mě velká čest, že mohu vést Bohemku, klub, ve kterém jsem vyrostl. Cítím důvěru od spoluhráčů i od trenérů.“. Po Daliboru Slezákovi, která vedl tým tři roky jako kapitán, tak žezlo přejímá jeho soused v kabině a velký kamarád Marek Nikl.