Cesta zpět mezi elitu začíná v Ústí

Více jak dvouměsíční čekání na zahájení druhé ligy vyplněné řadou přípravných zápasů a účastí Honzy Morávka na ME 19 je úspěšně za námi. Tento pátek to konečně vypukne. Na nově zrekonstruovaném městském stadiónku v Ústí nad Labem se pokusíme vkročit pravou nohou do sezony a položit základní kámen mostu vedoucího zpět do první ligy. Náš úvodní soupeř rozhodně svojí kvalitou a ambicemi žádnou hrůzu nenahání, v loňském roce se horko těžko zachránil, na druhou stranu nám to zatím v útočné fázi příliš nestřílí a v posledním pohárovém zápase v České Lípě jsme také rozhodně nijak neoslnili. Do Ústí se můžete vypravit s Bohemkou a hráči se těší na vaši podporu. Vstupenky jsou k dispozici ve fanshopu na Bohemce (čtvrtek 12 - 18, pátek 11 - 13) a budou k dispozici také na pokladnách v Ústí nad Labem. Bohemka pořádá na utkání zájezd, již jsou plné dva autobusy, můžete se hlásit dále.

Cesta zpět mezi elitu začíná v Ústí

Fotbalový klub FK Ústí nad Labem byl založen již v roce 1927. Největším úspěchem v historii severočeského týmu je roční působení v nejvyšší soutěži v roce 1952 a sezoně 1958/59. V letošním roce zahajuje již svoji pátou druholigovou sezonu. Nejblíže postupu mezi elitu byl klub v sezoně 2005/2006, kdy obsadil za tehdy postupujícím Kladnem a Českými Budějovicemi vynikající třetí příčku a nechal za sebou mimo jiné i Viktorku Žižkov. Pověstný Damoklův meč se nad mužstvem ze severu Čech houpal naopak letos na jaře. Ústí sice nakonec skončilo na 12. příčce, ale jen s minimálním náskokem na sestupující Hlučín.

V přípravě si Ústečtí připsali několik vcelku povedených výsledků. Mimo jiné dokázali vyhrát na Kladně a s Plzní a Teplicemi prohráli pouze o gól. Dokázali také porazit třetiligový Vansdorf i divizní Teplice B, v posledním přáteláku však podlehli třetiligovým Karlovým Varům. V nedělním pohárovém zápase s divizním Chomutovem uhráli pouze bezbrankovou remízu a nakonec postoupili až na penalty. Mužstvo je složené z několika zkušených hráčů, v klubu mimo jiné působí nám dobře známý obránce Michal Valenta, doplněných o hostující mladíky (většina z nich přišla z rezervy Teplic).

Před dvěma roky jsme Ústí ve druhé lize dvakrát porazili. Doma jsem vyhráli 3:1, když jednu z branek zaznamenal Dalibor Slezák krásnou střelou z přímého kopu. Na jaře v Teplicích, kde se tehdy zápas odehrál, jsme zase vyhráli díky utěšené střele Jirky Rychlíka, která vlastně rozhodla o našem postupu do nejvyšší soutěže.

Poslední vzájemná utkání:
podzim 2006 Bohemka – Ústí nad Labem 3:1
jaro 2007 Ústí nad Labem – Bohemka 1:2