Cíl pro zápas v Ústí: vítězství

Přiblížilo se první druholigové utkání sezony. Bohemka v pátek cestuje do Ústí nad Labem a spolu s ní i stovky fanoušků Bohemians. „V Ďolíčku jsme prodali přes tři stovky lístků, další se ještě prodávají. Prodej vstupenek končí v pátek v jednu hodinu odpoledne. Doporučujeme si vstupenky koupit včas v Praze, i když zbytek bude ještě k dispozici v pátek na pokladnách v Ústí. Vypravujeme tři autobusy s fanoušky, další stovky lidí přijedou po vlastní ose,“ říká ředitel klubu Lukáš Přibyl. „Naším cílem je v Ústí vyhrát. Nemůžeme se schovávat za žádné fráze,“ doplňuje trenér Pavel Hoftych, který se těší na podporu stovek fanoušků Bohemians.

Cíl pro zápas v Ústí: vítězství

Trenéři budou mít k dispozici celý kádr. Od pondělí už s týmem trénuje i Jan Morávek, který absolvoval jen jeden přípravný zápas, protože byl na mistrovství Evropy devatenáctiletých. „Honza může naši hru dopředu hodně oživit. Beru ho jako třetího útočníka, protože se dokáže dostat až úplně do finální fáze,“ prohlašuje Hoftych. „V Ústí bude hrát určitě v základní sestavě.“

Právě do Morávka trenéři i fanoušci vkládají velké naděje v ofenzivě, která zatím nefunguje ideálně. „Dle výsledků můžeme být spokojeni s obranou, především se stopery. Máme dost kvalitních útočníků, abychom dávali góly. Někdo jim musí šance připravit a to by měl být právě Honza,“ dodává kouč Bohemians. Celý týden se tým připravoval v domácích podmínkách, do Ústí hráči vyrážejí až v pátek po poledni.

„Ústí jsem viděl osobně hrát v prvním kole domácího poháru. Vyhráli v Chomutově až na penalty. Musíme si přiznat, že máme lepší fotbalisty a proto bychom měli v Ústí vyhrát. Nelze hledat předem žádné úhybné komentáře. Prostě jsme favorité a musíme to potvrdit,“ říká kouč Bohemians 1905. Klokani nastoupí v Ústí v zelenobílých dresech a těší se na podporu fanoušků.

Pro trenéra Pavla Hoftycha to bude nejen první druholigový zápas na lavičce Bohemky, ale také návrat do rodného kraje. Současný kouč Bohemians se narodil v Něštěmicích, které jsou od Ústí vzdálené jen pět kilometrů. "Dodnes do Ústí jezdím. Poznali jsme se tam s manželkou, máme tam příbuzné. Hrál jsem tam dva roky za chlapy, pak jsem přestoupil dál. Určitě se tam těším, ale zvláštní zápas to pro mě nebude. Jen tím, že začínám v Bohemce," dodává Hoftych.