První zápas, první výhra - to tu ještě nebylo

V prvním utkání ligového ročníku Klokani poprvé po znovuzrození dali gól a dokonce i vyhráli. A to hráli poprvé při premiéře venku. Rozjezdy fotbalistům Bohemians 1905 nikdy nešly, ale tentokrát se podařilo získat tři body a gólů mohlo být ještě více. Jen zavzpomínejte - 1.kolo ČFL, doma proti Slavii B, vyprodaný stadion a porážka 0:1. O rok později druholigový start s Hlučínem 0:0. A loni slavná ligová premiéra doma proti Baníku Ostrava a porážka 0:2. "Obvykle mám s mužstvy špatnou přípravu a lepší start. Teď to ještě nic neznamená, ale je to skvělý odrazový můstek. Máme před sebou Opavu a jdeme do zápasu se třemi body. Navíc, zatím dva zápasy skončily remízou, takže by se tabulka mohla už od začátku oddělit," říká trochu s nadsázkou trenér Pavel Hoftych, který ze severu Čech přivezl už druhou výhru během jediného týdne. 

První zápas, první výhra - to tu ještě nebylo

Zelenobílé starty do sezony už byly pověstné. Bohemka se v prvních zápasech nikdy příliš neprosadila, dokonce po znovuzrození nikdy nevyhrála ani jeden zápas v prvních dvou kolech. Ve světle této statistiky je výhra v Ústí nad Labem ještě cennější. "Tentokrát vstupuje Bohemka do hry s nejvyššími ambicemi, což v předchozích letech nikdy nebylo. Co vím, ve třetí lize se kádr seznamoval, do druhé ligy se šlo s cílem udržet, do první také, až teď musíme chytit vlak od začátku. Proto byl start velmi důležitý a jsme moc rádi, že vyšel," dodal trenér Hoftych.

Úspěšný vstup do sezony musí Klokani potvrdit doma s Opavou, což bude ještě náročnější zápas. "Výhra v Ústí je sice příjemná, ale nyní nás čeká ještě těžší soupeř. Budeme hrát doma před plným Ďolíčkem, proti nám silná Opava. Je to jeden z konkurentů v boji o postup, takže hned na úvod důležitý zápas," dodává Pavel Hoftych. Utkání s Opavou se hraje v neděli 10. srpna v 17 hodin.

ÚVODNÍ ZÁPASY LIGOVÝCH ROČNÍKŮ
ČFL, 7.8.2005  Bohemians 1905 - Slavia B 0:1
2.liga, 6.8.2006 Bohemians 1905 - Hlučín 0:0
1.liga, 5.8,2007 Bohemians 1905 - Ostrava 0:2
2.liga, 1.8.2008 Ústí nad Labem - Bohemians 1905 0:1