Těch gólů mohlo být víc, říká trenér Hoftych

Velká spokojenost, úleva po úspěšném prvním kroku, ale také výtky k některým konkrétním hráčům - to vše dával najevo trenér Pavel Hoftych. Do médií hovořil především o prvních dvou příjemnějších bodech. "S vítězstvím samozřejmě spokojenost, ale mohlo to být klidnější. Měli jsme dát více gólů a zvýraznit zasloužený rozdíl. Zejména šance Davida Bartka volala po gólu," zvednul trenér prst při zmínce o "superšanci" útočníka Bohemians. "Každé takové vítězství je pro sebevědomí hráčů nesmírně důležité. V závěru jsme si výsledek ohlídali, ale člověk nikdy neví, co se může při těsném vedení stát. Však jsme to zažili v České Lípě," vzpomněl kouč týden starou zkušenost z prvního kola Poháru ČMFS, kdy domácí vyrovnali z ojedinělé akce a Bohemka se poté hodně trápila.

Těch gólů mohlo být víc, říká trenér Hoftych

Trenéři poslali do boje téměř totožnou jedenáctku jako před týdnem v České Lípě. Jen do sestavy poprvé zařadili Jana Morávka, který se vrátil z evropského šampionátu "devatenáctkek". "Honza do základu samozřejmě patří a potvrdil to při zápase. Naběhal spousty kilometrů a odvedl kus práce i v defenzivě," pochválil osmnáctiletý talent trenér Pavel Hoftych. Morávka v hledišti sledovali pozorovatelé z několika evropských klubů a připojili si další poznatky k jeho osobě. Na návrat Honzy Morávka do sestavy "doplatil" Petr Kunášek, který zůstal na lavičce, protože v základní sestavě se udržel Ivan Hašek, i když netradičně na levé straně zálohy. "Ivan musí získat návyky dospělého fotbalu, ale potenciál v sobě má velký. Dá se s ním pracovat a je na něm patrné zlepšení. Proto hraje i na netradičním postu," doplnil kouč.

Hašek se z levé strany dostával často do zakončení a po rohovém kopu Adama byl i u jediného gólu zápasu po jeho hlavičce si dal domácí Martykán vlastní gól. "Ivan měl výborný výběr místa, díky tomu se dostal několikrát ke střele. Mohl dát i druhý gól, ale gólman jeho střelu vyrazil," doplnil kouč. "Byl jsem v záklonu, kdybych to napálil, letělo by to hodně vysoko. Chtěl jsem to jen ťuknout a umístit, ale brankář to skvěle vyrazil," popsal svoji velkou šanci sám Ivan Hašek. Trenér Hoftych ještě doplnil hodnocení naděje s číslem 8. "Odehrál na levé straně slušný zápas. Bylo vidět, že ho to stále svádí do středu hřiště, ale Ivan si postupně zvykne a s jeho pracovitostí by s tím neměl mít problém." 

V koncovce ale selhali ti, kteří to mají v popisu práce - útočníci. Bartek se dostal do obrovské příležitosti, ale sám z malého vápna hlavou minul osamocenou branku. "Koncovka je stále špatná, máme co zlepšovat. Ale byly tam náznaky, kdy jsme si po kombinaci po zemi a ze strany vypracovali dobré příležitosti," vyzdvihl pozitivní stránku kouč Bohemians 1905. Bohemka svůj výkon postupem času zlepšovala, na začátku druhé půle si vytvořila výrazný tlak, ale další Lukášovu hlavičku zastavila tyč. Trenéři ve druhé půli prostřídali sestavu a střídání hru oživila. Příchod Dalibora Slezáka vnesl potřebný klid do ofenzivy. "Dalibor dokáže podržet míč a je stále velmi platným členem týmu. Právě takové okamžiky rozhodují zápasy," pochválil nejstaršího hráče mužstva trenér Klokanů.

Bohemka v úvodním zápase druholigové sezony podala slušný výkon, který měla pozvednout ještě lepší koncovkou. Další důležitou prověrkou bude příští zápas s Opavou. Tři body z Ústí jsou skvělým základem.