Tisíc fanoušků Bohemky v Ústí

Přes osm set fanoušků se vtěsnalo do sektoru podél celé jedné postranní čáry na stadionu v Ústí nad Labem. Další desítky zelenobílých dresů byly k vidění na hlavní tribuně. Celkem přibližně tisíc fanoušků Bohemians se vypravilo podpořit Bohemku na první utkání druhé ligy a příznivci Klokanů vytvořili zápasu vynikající kulisu. „Nechci se opakovat, jsou skvělí. Vytvořili vynikající atmosféru a prospívají tak celému českému fotbalu, protože vytvářejí na stadionech skvělou kulisu a lákají do hlediště další fandy. Dnes přišlo na Ústí dva tisíce fanoušků, to je trojnásobek běžné návštěvy,“ říká trenér Pavel Hoftych, který prožil takový zelenobílý kotel poprvé na vlastní kůži.

Tisíc fanoušků Bohemky v Ústí

Loňská nejvyšší domácí návštěva na zápasech Ústí nad Labem byla něco málo přes 800 fanoušků. Teď hned na první zápas přišlo 1959 diváků. Takovou návštěvu už v Ústí dlouho nepamatují. Polovina fanoušků však přišla podpořit hostující Klokany. „Jen v Praze jsme v předprodeji prodali pět set vstupenek, vypravili jsme tři autobusy. Zájem o Bohemku oproti první lize vůbec neklesl, naopak tento výjezd se zařadil k těm nejpodařenějším,“ hlásil ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Autobusový zájezd znovu podpořila Fortuna, takže permanentkáři a členové DFB zaplatili za cestu do Ústí jen 100 Kč.

Fanouškům patří velké poděkování nejen za podporu, ale také za slušné chování. Během celého zápasu nedošlo k žádným problémům. Na úvod zápas Ultras Bohemians rozvinuli přes střední sektor velký nápis „NÁVRAT DO MINULOSTI“. Chtěli tím připomenout, že Bohemka loni startovala ve druhé lize, ale především tento nápis symbolizoval, že Bohemka chystá brzký návrat do ligy, kde minulou sezonu již hrála.

Obsazení kotle bylo tentokrát mezinárodní. Mezi fanoušky se objevilo i několik sympatizantů Bohemky z Německa. „Fandíme Bohemce od doby, kdy fanoušci klub zachránili. Moc se nám to líbilo, takže jezdíme na zápasy, které jsou blízko hranic s Německem,“ říká německy fanoušek v zelenobílém, který dorazil do Ústí s celou rodinou. Další z německých fanoušků si poctivě zapisuje jednotlivé pokřiky, aby je vzápětí mohl zpívat s celým kotlem. Okolo stojící fanoušci mu ještě vysvětlují význam jednotlivých hesel. Bohemka spojuje nejen domácí fanoušky, ale i celé národy.

Tisíc fanoušků v zelenobílém poprvé vybuchlo nadšením ve 14. minutě, kdy Klokani dotlačili míč do sítě a ujali se vedení. Podpora kotle trvala celý zápas a vyvrcholila závěrečnou děkovačkou ve velkém stylu. Konečně vítězný výjezd, mohou si oddechnout fanoušci. Takto spokojení naposledy odjížděli na jaře z Mostu, ale tehdy všichni věděli, že to bude ještě hodně těžký boj o záchranu. Teď to čeká na Bohemku znovu, tentokrát o postup. Pokud bude platit „MY JSME DOMA VŠUDE!“, bude ten boj o něco jednodušší. „Fanoušci, díky za podporu. Hurá na Opavu,“ shrnul za všechny trenér Hoftych.