Radoslav Augustín posilou Bohemians

Bohemians 1905 získali do svého kádru novou posilu. Stal se jí slovenský reprezentant do jednadvaceti let Radoslav Augustín. Do Bohemky přichází z Interu Bratislava. „Jedná se o hráče, kterého znám ze svého působení na Slovensku. Prošel všemi mládežnickými výběry, kde byl i kapitánem. Má za sebou již zahraniční angažmá a Bohemka je pro něj velkou výzvou,“ říká sportovní ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch. Ofenzivní záložník neprodloužil v Interu smlouvu, i proto delší čas nehrál, takže prvním úkolem bude nabrat fyzickou a herní praxi. „Teď to bude především o tréninku. Zpočátku by se měl rozehrát v rezervě, které může hodně pomoci. Může nastupovat kdekoliv v záloze,“ říká o něm trenér Pavel Hoftych. <br /> <br /> <a href="/bohemkatv"><strong>BOHEMKA TV: Představení Radoslava Augustína.</strong></a>&nbsp;

Radoslav Augustín posilou Bohemians

Radoslav Augustín se narodil 5. 1. 1987 a je odchovancem Slovanu Bratislava. „V osmnácti jsem přestoupil do druhé belgické ligy, pak mě koupil Inter Bratislava. Mám odehraných přibližně padesát ligových startů a deset pohárových,“ představil se sympatický slovenský záložník, který s Bohemkou již absolvoval první trénink. „V současné době se ještě dolaďují administrativní záležitosti, ale smlouva s hráčem je již podepsána na tři roky,“ doplňuje Jiří Steinbroch.

Rado Augustín ve Slovanu Bratislava hrál vedle slovenského supertalentu Hamšíka, kterého chtějí nejlepší kluby světa. Rado Augustín se brzy vydal do zahraničí, ale po roce se vrátil na Slovensko. Ve svých letech už patří mezi zkušené hráče slovenské ligy V Interu ale neprodloužil smlouvu a na dalším působení se dohodl s Bohemkou. „Je tady vynikající prostředí. Bohemka je známý evropský klub, samozřejmě i na Slovensku je to velký pojem,“ říká Rado Augustín.

Pro Bohemku to není okamžitá posila do základní sestavy. Po kratší herní pauze se slovenský reprezentant musí nejprve dostat do herní pohody. „Je to naděje pro budoucnost, věřím, že pro blízkou. Doporučení nám dal i trenér slovenské jednadvacítky Jožka Barmoš. Příběh Augustína připomíná příchod Karola Kisela do Bohemians, který přicházel do Ďolíčku také jako volný hráč a člen slovenské jednadvacítky. Věřme, že se Augustínovi bude i podobně dařit a předvede fanouškům Bohemians své umění.