Na řadě je HFK Olomouc

Asi žádný druholigový stadion nevyvolává ve fanoušcích Bohemky tak krásné vzpomínky jako ten v Holicích. Na zápas s místním 1. HFK Olomouc, který v hledišti loni na jaře sledovalo přes tisíc zelenobílých příznivců a další tisíce seděly u televizních obrazovek, se prostě nedá nezapomenout. Po skvělém výkonu jsem zaslouženě vyhráli 3:1, poprvé představili okolnímu světu fotbalový um Honzy Morávka a hlavně si dlouho do noci prozpěvovali chorál „Už jsem zase prvoligoví!“ Dnes je situace pochopitelně jiná, soutěž je teprve na začátku, žádné postupové oslavy se konat nemůžou. Na druhou stranu naším cílem bude určitě navázat na stávající výsledky, předvést sebevědomý výkon a poslat tak další varování všem potenciálním soupeřům v boji o postup do nejvyšší soutěže.

Na řadě je HFK Olomouc

1. HFK Olomouc patří mezi tradiční fotbalové týmy na Moravě. Ve své současné činnosti navazuje na odkaz několika známých olomouckých fotbalových klubů - FK Holice 1932, FC Lokomotivu Olomouc a FK Hodolany. Druhou ligu okusilo holické mužstvo poprvé v sezoně 2000/2001, po čtyřech letech přišel sestup do Moravskoslezské fotbalové ligy. Přesto nenastalo období úpadku, jak se často po sestupu u některých klubů stává, ale právě naopak. Sezóna 2005/2006 se zapsala do análů klubu jako historická. 1. HFK Olomouc vstoupil do soutěží jako finančně stabilizovaný klub s velkou mládežnickou základnou a v tabulce II. ligy obsadil 6. místo. O rok později své postavení holičtí ještě vylepšili, když skončili hned za námi na třetím „nepostupovém“ místě. Loni zakotvili v klidném středu tabulky, konkrétně na osmé příčce. 

Na klidný střed tabulky to vypadá i letos. Úvodní dva zápasy 1. HFK zvládlo na jedničku, doma porazilo slaboučké Vítkovice a následně vyhrálo i v Karviné. Třetí a čtvrté kolo již tak slavné nebylo, po domácí prohře 1:0 se Spartou B přišel výprask 3:0 v Uherském Hradišti. Při pohledu na hráčsky kádr holického mužstva každopádně žádná husí kůže nenaskakuje. Tým je složený vesměs z mladých a nezkušených hráčů doplněných o několik nově příchozích slovenských fotbalistů a odložených hráčů z prvoligové Olomouce. Největší problémy řeší v současné chvíli trenér  Josef Mucha v útoku. Na marodce jsou totiž všichni tři elitní útočníci.
Oba dosavadní vzájemné zápasy s 1. HFK Olomouc jsme vyhráli. Ten domácí těsně 1:0, když jediný gól vstřelil v úvodu zápasu Michal Pávek. Zápas v Holicích skončil jak již bylo řečeno 3:1. Hned v první minutě se trefil Vláďa Bálek, těsně před odchodem do šaten zavěsil Pavel Lukáš a gólovou pojistku přidal Honza Morávek.