Vydejte se na CESTU ZA TITULEM

Domácí zápas s Jihlavou se blíží a nebude se jednat jen o důležitý souboj o čelo tabulky. V neděli 26. října proběhne v Ďolíčku odpoledne, které vám připomene pětadvacet let starou událost století pro fanoušky Bohemky – jediný titul mistra republiky. V roce 1983 vybojovali fotbalisté v zelenobílém mistrovský titul a zapsali se do historie československého fotbalu. Proto je nedělní zápas s Jihlavou nazván CESTA ZA TITULEM. „Je to pocta všem lidem, kteří se o to zasloužili a zároveň je to připomenutí současné generaci fanoušků. Chceme, aby se Bohemka častěji odkazovala na historii a toto pouto je nejsilnější v naší historii,“ říká ředitel klubu Lukáš Přibyl. Pětadvacet let poté se sejdou aktéři mistrovské sezony a lidé budou společně s nimi moci prožít historické okamžiky v moderním hávu.

Vydejte se na CESTU ZA TITULEM

„Oslovili jsme všechny hráče a funkcionáře, kteří se na titulu podíleli. Už patnáct nám potvrdilo účast, přijedou ze Slovenska i z celé republiky. Někteří se už museli omluvit, ale i tak se v Ďolíčku sejde vybraná společnost. Uvidíte spolu Bičovského, Zdeňka Hrušku, Standu Levého, Sloupa, Mičince, Jakubce, nejlepšího střelce Chaloupku a další,“ vyjmenovává Přibyl hráče, kteří již přislíbili účast na CESTĚ ZA TITULEM. Všechny hráče uvidíte pohromadě a můžete si je nechat i podepsat. „Vydáváme speciální retro plakát z roku 1983, na kterém je celý mistrovský tým. Po čtvrté hodině odpolední proběhne autogramiáda, kde budou všichni hráči pohromadě,“ dodává Přibyl.

Program ale začne v Ďolíčku hned, když se otevřou brány stadionu. Ve tři hodiny bude slavnostně otevřena výstava fotografií, které se budou věnovat sezoně 1982/83. K vidění budou i náhledy magazínů Klokan z té doby. To vše bude probíhat na ochozu hlavní tribuny u vchodu na tribunu A4. „Výstava nabídne i možnost zvěčnit se s originálním pohárem pro mistra z roku 1983. Vypůjčili jsme si ho od Sparty, která ho má ve svém držení, protože vyhrála poslední federální titul. Na poháru je i štítek se jménem Bohemians ČKD Praha,“ doplňuje Přibyl. Právě podle tohoto poháru by měla být v nejbližší době vyrobena replika poháru, který zůstane na Bohemce.

Výstava není jediným lákadlem CESTY ZA TITULEM. Už u vchodu si budete moci koupit magazín Klokan, tentokrát se speciální přílohou, která bude vyvedena přesně v designu tehdejšího magazínu. Čtyřstránková příloha nabídne shrnutí tehdejší sezony a ukázky zajímavých textů. „Bude v něm i ukázka z knihy MISTŘI Z ĎOLÍČKU která vychází právě při utkání s Jihlavou. O této knize budeme informovat ještě v průběhu týdne. Chceme si nechat i nějaká překvapení.“ Autogramiád bude hned několik, přesný program už je známý, ale bude zveřejněn až na začátku pracovního týdne.

Fanoušci si nebudou muset jen prohlížet slavné fotografie, ale budou si moci i něco odnést domů. Ve fanshopu bude v prodeji kolekce s logem Bohemians ČKD Praha. Ti, kdož byli před pětadvaceti lety přímo v Ďolíčku, si mohou alespoň trochu připomenout dřívější atmosféru, mladší fanoušci získají další informace o historii Bohemky a poznají hráče, kteří se zasloužili o největší úspěch klubu v jeho více než stoleté historii.

CESTA ZA TITULEM je na programu v neděli 26. října už od 15 hodin. Zápas s Jihlavou začíná v 17 hodin. Předprodej vstupenek bude zahájen již toto pondělí v 11 hodin v síti Ticketstream. Zajistěte si vstupenky včas, vydejte se na CESTU ZA TITULEM a připomeňte si nejkrásnější okamžiky historie Bohemians.