Neunesli jsme atmosféru, řekl Marko

Zaplněný Ďolíček, který už dvě hodiny před zápasem vřel a tribuny se plnily, sehrál klíčovou roli v boji o první místo druhé ligy. Duch historie, přítomnost poháru a mistrů, odhodlání hráčů a bouřlivé tribuny pomohly zdolat dosud vedoucí Jihlavu 2:0. „Přestože jsme hráče připravovali na bouřlivou kulisu, bohužel ji někteří podlehli a neunesli jsme celkovou atmosféru utkání,“ řekl po utkání Karol Marko, trenér Jihlavy. „Když jsme dali vedoucí gól a měli jsme v zádech sedm tisíc diváků, tak jsem věděl, že nemůžeme o výhru přijít. Byla to velká sílá. Dnes to bylo přesně modelové vítězství hráčů a fanoušků. Každý na tom měl stejný podíl,“ potvrdil sílu ochozů trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Neunesli jsme atmosféru, řekl Marko

Trenéři Bohemians tentokrát měli z čeho vybírat, především v útoku. Po trestu se vrátil Slezák, zdravotně dohromady se dal znovu Hartig, navíc v posledním zápase se střelecky prosadily oba hroty – Ibragimov i Škoda. Do základu nakonec nastoupila dvojice Ibragimov, Hartig. „V prvním poločase jsme až příliš kombinovali vzadu a dvojici útočníků jsme vůbec nedostávali do hry. Neměli jsme finální fázi při centrech, což se zlepšilo ve druhé půli po příchodu Slezáka a přesunu Ibragimova na pravou zálohu,“ popsal vývoj kouč Hoftych. Po přestávce už bojovali v zeleném dresu Bohemians tři útočníci a projevilo se to během pár minut. Jeden gól připravil Slezák a druhý Hartig.

V prvním poločase ale nic nenasvědčovalo zelenobílému koncertu. Hrála se takticky vedená bitva bez velkých šancí. „V úvodu první půle se nás dařilo tupit očekávaný nápor domácích a drželi jsme její hráče na distanc od naší branky. Poté jsme však dělali chyby ve středu pole, nedokázali jsme podržet míč a dostali jsme se pod menší tlak „klokanů“. Z něho naštěstí vzešly pouze nepříliš nebezpečné střely z dálky. Postupně se však hra opět vyrovnala, nám se začaly dařit protiútoky a dokonce jsme byli blízko úvodnímu gólu po rohovém kopu. Remízový stav byl po první části určitě zasloužený,“ zhodnotil úvodní půli Karol Marko.

Oslavy titulu mistra byly pro Bohemku zavazující, ale zároveň motivující. „Chtěli jsme lidem udělat radost, aby to byly oslavy se vším všudy. Po gólu už se náš výkon zlepšil a druhá půle od našich hráčů velmi dobrá,“ pochvaloval si kouč Hoftych. Mohl se odrazit od kvalitní defenzivy, kde vládl kapitán Marek Nikl, který podal mimořádný výkon. „To byl top ligový výkon, který byl naprosto skvělý,“ dodal Hoftych. Celá obrana zahrála spolehlivě. V záloze jasně kraloval Jan Morávek, autor obou gólů a především tvůrce mnoha šancí. „Mori byl vynikající. Už v posledních dvou zápasech velmi dobře pracoval pro tým, teď k tomu přidal i mimořádný nadstandard, kterým  převyšuje nejen druhou ligu,“ řekl Hoftych.

Úvodních pět minut druhé půle zhatilo šance Jihlavy. „Před zápasem jsme si zdůrazňovali nutnost zvládnout úvodní nápor a stejně tak jsme si chtěli dát pozor na nástup do 2. půle. To se nám bohužel vůbec nepodařilo. Během pěti minut jsme dvakrát v šestnáctce trestuhodně nepokryli Morávka a ten zápas rozhodl. Na nepříznivý stav jsme zareagovali prostřídáním sestavy a získali jsme míč více pod svou kontrolu. V ofenzívě a koncovce jsme však byli jaloví. Závěr už vyzněl jednoznačně pro domácí. Jediným pozitivem byla skutečnost, že jsme přispěli dobré úrovni zápasu, který snesl prvoligová měřítka,“ prohlásil trenér Jihlavy.

Přes sedm tisíc diváků se radovalo z vítězství Bohemky a z návratu na čelo tabulky. Naposledy tam byla Bohemka po třetím kole. Od doby znovuzrození je to teprve podruhé, kdy je Bohemka na prvním místě v jakékoliv soutěži. Vydrží na něm minimálně do příštího víkendu, kdy hrají Klokani v Hradci Králové.