Honza Morávek se dočkal gólu i vítězství

Dvakrát vyslal směrem k hlavní tribuně podrav plný lásky – srdce pro přítelkyni. Pro Bohemku každé takové vyznání lásky znamená dobrou zprávu – Mori dal gól. Osmnáctiletý talent Jan Morávek proti Jihlavě obul nové kopačky a rozhodl zápas dvěma brankami. „Poprvé jsem dal mezi dospělými dva góly v jednom zápase a poprvé, když jsem skóroval v Ďolíčku, tak jsme vyhráli,“ vyjmenoval Mori všechna pozitiva svých nedělních tref. Svým výkonem a produktivitou dokonal skvělé oslavy, které měly i vítěznou tečku.

Honza Morávek se dočkal gólu i vítězství

Když Bohemka vyhrála titul, ještě nebyl na světě. Narodil se až šest let poté, přesto mistry zná. „Jsou to velká jména, každý Bohemák je určitě zná. Jsem moc rád, že jsme je mohli potkat osobně. Pro nás mělo to utkání stejně zvláštní atmosféru jako pro fanoušky, ale nemohli jsme se soustředit na oslavy, ale na zápas. Hráli jsme s prvním před plným stadionem, to je velká motivace. Navíc jsme nastoupili v retro dresech, což bylo i pro nás zvláštní,“ popsal Mori atmosféru utkání. Stejně jako ostatní hráči si před zápasem přímo na ploše potřásl rukou se všemi mistry.

Výkon Honzy Morávka jen potvrdil, že ani druhá liga nezastaví jeho vývoj. Patří k největším talentům českého fotbalu, zajímají se o něj nejlepší české kluby, zájem je i ze zahraničí. „Morávek převyšuje druhou ligu a podle mě i první,“ řekl po zápase jihlavský kouč Marko. Na zápas s Jihlavou dorazilo několik pozorovatelů a také členové managmentu některých zahraničních klubů, především z Bundesligy. „Soustředím se na Bohemku, veškeré záležitosti okolo řeší manažer pan Stejskal a vedení Bohemky,“ říká Jan Morávek, který v sobotu 1.listopadu oslaví devatenácté narozeniny. „Bavíme se s každým, kdo se zajímá nejen o Honzu Morávka, ale stav zůstává stejný jako před sezonou. Pokud se nestane nic převratného, Honza odehraje celou sezonu v Ďolíčku. Už nyní se ale musíme bavit o další sezoně,“ podotýká Lukáš Přibyl, ředitel klubu. „Jsme dohodnuti s vedením. Nikam nepospíchám, nechci utíkat z boje, Bohemka mi má stále co dát,“ říká Morávek.

Morávkovi výkony šly v posledních zápasech nahoru. „Přidali jsme víc agresivity, na což trenér apeluje. Začátky zápasů musí patřit nám a ne soupeři, jak se to v předchozích zápasech stávalo,“ říká osmnáctiletý talent. Morávek i ostatní výborně zvládli i zvláštní atmosféru zápasu. „Trenér nás trošku mírnil, abychom nepropadli euforii a koncentrovali se jen na zápas. Povedlo se nám to, byli jsme lepší od začátku, jen neměli šance.“ Bohemku nakopl začátek druhé půle. První gól připravil pro Morávka střídající Slezák, druhý gól vypracoval Hartig. „Pak už se nám hrálo lehce a byli jsme jasně lepší,“ dodal Morávek.

Morávek díky těmto dvěma gólům protrhl i jednu neradostnou sérii. Vždy, když skóroval, Bohemka nevyhrála. Vyšlo mu to jen v prvním zápase mezi dospělými na HFK Olomouc. Tehdy se podílel na postupovém vítězství 3:1. Od té doby dal už v první a ve druhé lize pět gólů, ale žádný z nich neznamenal tři body. Až teď musel skórovat hned dvakrát, aby to konečně protrhl. To víte, že jsem to sledoval. Už mě to štvalo. Proti Jihlavě jsem mohl dát hattrick, ale to už bych toho chtěl moc.“ Nakonec se dočkal i ceny pro nejlepšího hráče, kterou mu po utkání předala Vlasta Pospíchalová.