V plné síle na Třinec

V neděli v 17 hodin naposledy v roce 2008 vyběhnou Klokani v Ďolíčku k mistrovskému zápasu. Soupeřem bude Třinec, mužstvo proměnlivé výkonnosti s novým trenérem. „Mají kvalitní obranu, dostali jen dvanáct gólů, z toho tři v posledním zápase. Takže bude těžké překonat jejich obranný val, ale pro nás to nic nemění. Chceme vyhrát,“ říká trenér Pavel Hoftych. Čeká se opět zaplněný stadion, fanoušci se přijdou rozloučit s hráči, prohlédnout si výstavu a zahájit vánoční nakupování ve fanshopu. Kdo se na stadion nedostane, může zápas sledovat na Bohemka TV, poslouchat v Rádiu Bohemka nebo číst textový online na Virtuálním Ďolíčku.

V plné síle na Třinec

Bohemka se celý týden připravovala na přírodní trávě. „Podmínky byly přeci jen příznivější než v předcházejícím týdnu. Na to, že hrajeme poslední zápas v Ďolíčku, tak je tady tráva ve výborném stavu a snad jí ani poslední zápas v roce nezničí,“ věří kouč Bohemians. S týmem v Ďolíčku absolvuje sobotní předzápasový trénink, na kterém by měl mít k dispozici tradiční kádr, včetně Lukáše Hartiga. „Žádní noví marodi se neobjevili, takže snad půjdeme do zápasu v plné síle,“ doufá Pavel Hoftych. Na marodce zůstávají Martin Kotyza (v týdnu podstoupil operaci třísel), Ivan Hašek, Ladislav Květoň a Vladimír Bálek.

Třinec sice v posledních šesti zápasech nevyhrál, ale na začátku soutěže ukázal své kvality. „Navíc se vyměnil trenér, takže musíme být obezřetní. Nesmíme být nahoře, sice jsme čtyřikrát vyhráli, ale tahle série může být rychle zapomenuta, vzpomeňme na předchozí sérii,“ varuje trenér.

Fanoušci se těší na tři body, ale mohou si užít i daleko více zábavy. Na stadionu bude znovu probíhat výstava k mistrovské sezoně 1982/83. „Kvůli velkému zájmu jsme ji prodloužili, ale po utkání s Třincem již bude ukončena,“ podotýká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Výstava bude stejně jako stadion otevřena již od tří hodin.

Zápas bude sledován i všemi klubovými médii. Znovu ho bude vysílat internetová televize net-tv.cz, která zajišťuje výrobu i následné vysílání přenosu. „Dohodli jsme se na tom, že následující dva zápasy pojedou ještě ve zkušebním režimu, abychom mohli pro fanoušky nachystat na jaro kompletní menu. Máme za sebou jednání i s Českou televizí, která toto musela povolit a jsme rádi, že všechny strany jsou k Bohemce velmi vstřícné. Budeme tak vysílat na internetu jak zápas s Třincem, tak i poslední podzimní utkání z Opavy. Tam ještě musíme prověřit technické podmínky,“ dodává ředitel klubu.

Na zápas s Třincem platí i bezpečnostní opatření na všech vchodech. Je zakázána pyrotechnika a její použití bude trestáno Policií ČR, která se dohodla s klubem na přísnějším postihování používání pyrotechniky. Komu bude pyrotechnika zabavena při vstupu na stadion, daný fanoušek nebude na stadion vpuštěn a bude předán policii, která je připravena jednat dle zákona. Již pouhé držení pyrotechniky bude postihováno. Stejně se bude postupovat i při případném použití přímo na stadionu.