Byla to nádhera, řekli trenéři o gólu Škody

Obávaný zápas je za námi. Po sérii čtyř vítězství přišel zápas s Třincem, který většina fanoušků považovala za jasně vyhraný. Soupeř nevyhrál šest zápasů a byl na desátém místě. „Tyto zápasy z povinnosti jsou nejhorší. Všichni čekají, že vyhrajeme velkým rozdílem, ale Třinec se představil jako velmi dobře organizovaný tým a měli jsme s ním problémy,“ řekl po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „Bohemka vyhrála zaslouženě. Kdybychom skórovali, mohli jsme ji víc potrápit,“ přidal Erich Cviertna, nový trenér Třince.

Byla to nádhera, řekli trenéři o gólu Škody

Bohemka vstoupila do zápasu s ustálenou sestavou. Jen Ibragimov tentokrát nastoupil v základní sestavě na pravém kraji zálohy. „V minulých zápasech se tam přesunul v průběhu utkání a vždy jsme to utkání poté rozhodli,“ zdůvodňoval tento tah trenér Hoftych. V útoku se znovu představil Lukáš Hartig, který vydržel na hřišti více než hodinu. Utkání se rozhodlo na konci prvního poločasu. „Nejprve jsme přežili obrovskou šanci Třince, kdy soupeř překopl zblízka branku,“ oddechl si Hoftych při vzpomínce na šanci Hupky. „Štěstí je ale někdy k úspěchu potřeba,“ dodal. Vzápětí se Bohemka dostala na polovinu soupeře a krásně akci zakončila, což si můžete prohlédnout na Bohemka TV. „To byla nádhera. Adam to dal krásně mezi obránce, Róth si počkal na Škodu a ten to učebnicově zakončil. Má teď fazónu, podobně to dává i na tréninku,“ pochválil kouč mladého útočníka, který dal v posledních čtyřech zápasech tři góly. „Udělali jsme uprostřed hřiště hrubici a už jsme to nestihli napravit,“ posteskl si třinecký Erich Cviertna.

První poločas ale nebyl jen hrou na jednu branku. „Snažili jsme se to Bohemce znepříjemnit, ovšem zabrzdilo nás zranění Joukla již po dvaceti minutách. Když už to vypadalo, že přežijeme poločas, dostali jsme zbytečný gól,“ řekl Cviertna. „Bušili jsme do plných a Třinec velmi rychle přecházel do protiútoku. Jelikož jsme hodně ztráceli, neustále hrozilo nebezpečí,“ vyzdvihl kvality soupeře trenér Bohemians 1905. Utkání i pozápasová tisková konference se odehrály ve férovém duchu. Do tohoto rámce zapadlo i sportovní chování třineckých. Ve druhé půli, když Třinec dotahoval, se třinecký Veselý u branky Bohemians přiznal k teči, kterou rozhodčí nepostřehli. Třinec mohl zahrávat aut v blízkosti pokutového území Bohemky, ale toto přiznání hosty o možnost nebezpečné situace připravilo. Veselému zatleskal celý stadion a ve stoje tleskali i diváci, když Třinečtí po zápase odcházeli ze hřiště.

Druhý poločas už měla Bohemka větší převahu, ale další gól nepřidala. „Ve druhé půli jsme byli nadále aktivní, soupeř se nedostával tolik do hry, utkání jsme dohráli, ale chyběl tomu uklidňující gól. Stál proti nám velmi dobrý soupeř, který vůbec nepůsobil odevzdaným dojmem. Samozřejmě je to i zásluha lidí. Na druhé lize sedm tisíc lidí, to je bomba. V sobotu jsem byl na Spartě, tam to bylo jak v kostel, tady to je úplně o něčem jiném,“ srovnal atmosféru v pražských klubech kouč Hoftych. Trenér Cviertna vedl tým poprvé a byl s výkonem svých svěřenců celkem spokojen.  „Blahopřeji Bohemce k vítězství. Bylo zasloužené, i když jsme se ji to snažili znepříjemnit. Ve druhé půli jsme po zranění Ďurici museli přeskupit řady a už to nestálo za nic. Dvě šance jsme měli, ale Bohemka jich měla víc. Mohli jsme Bohemku víc potrápit, ovšem jsme teď psychicky dole. Ale kluci bojovali, i když ne tak jako Bohemka, která hrála hodně tvrdě, někdy až na hranici regulérnosti,“ dodal Cviertna.

Bohemians 1905 jsou po polovině soutěže na prvním místě se ziskem dvaatřiceti bodů. Ještě je tu však jedna výzva. Přezimovat na vedoucí příčce až do jara. O tom se bude rozhodovat příští týden. „Určitě by to bylo pro psychiku dobré. Jedeme s tímto cílem do Opavy a uvidíme,“ říká trenér Pavel Hoftych.