V Opavě boj o zimního krále

Před začátkem soutěže patřila Opava k největším kandidátům na postup. Mužstvo dirigované velezkušeným Milanem Barteskou mělo od vedení za úkol hrát atraktivní fotbal a dávat hodně branek. To se vcelku podařilo, s 22 vstřelenými góly patří Slezané mezi tři nejlépe střílející týmy. Celkově jim však díky děravé defenzivě (19 inkasovaných branek) patří v průběžné tabulce až 7. místo se ztrátou 11 bodů na naši vedoucí pozici. Jejich úkol je tedy jasný, za každou cenu budou chtít v sobotu vyhrát a alespoň částečně stáhnout tuto hrozivou ztrátu. My budeme chtít naopak udržet soupeře na distanc a vstoupit do jarní části jako leader soutěže. Proto neváhejte a přijeďte naše mužstvo v tomto důležitém a atraktivním zápase povzbudit. Utkání v Opavě se hraje v sobotu od 16 hodin.

V Opavě boj o zimního krále

Poslední čtyři kola se našemu soupeři každopádně náramně vydařila. Dokázal z nich vytěžit 10 bodů za tři vítězství a jednu remízu. Tedy téměř stejný počet jako v úvodních 11 zápasech. Doma dokázali Slezané nasázet po třech gólech Sokolovu a Spartě B. Se Spartou dokonce ani neinkasovali a zklamaný trenér Sparty B Zdeněk Svoboda pak na tiskovce smutně konstatoval: „Opava nás přehrála o třídu, byla aktivnější a důraznější. Ač jsme měli hráče z áčka, vůbec nám to nešlo. Domácí vyhráli zaslouženě.“ Střelecky se proti Sokolovu i Spartě B dvakrát prosadil výše zmiňovaný Barteska, na kterého si budeme muset dát opravdový pozor.

Připravit se musíme s velkou pravděpodobností také na poměrně nadstandardní diváckou kulisu. Po dobu působení v první lize chodilo v Opavě od 8 000 do 13 000 diváků a v době, kdy mužstvo hrálo po finančním krachu krajský přebor, činila průměrná návštěvnost úctyhodných 2 800 diváků. Zhruba stejně lidí přišlo i na poslední souboj se Spartou B.

Ze třech zápasů, které jsme s Opavou ve třetí lize sehráli, jsem dokázali vytěžit sedm bodů. V srpnovém souboji v Ďolíčku nám vydatně pomohl obránce Cigánek. Jeho hlavička za záda vlastního brankáře byla vskutku ukázková. Před dvěma roky na podzim jsme v Opavě remizovali 1:1, když vedoucí gól vstřelil Martin Kotyza a domácí z převahy vytěžili 16 minut před koncem pouze vyrovnání. V jarním odvetném zápase jsme zvítězili jasně 3:0. Naše branky dával opět Martin Kotyza a dvakrát se trefil Milan Škoda. Zápas byl zajímavý také díky vyloučení obou brankářů.