Byl to výborný zápas, shodli se trenéři

Prvoligový zápas se vším všudy, shodli se trenéři. I tři tisíce diváků odměnili oba týmy potleskem. Závěrečná děkovačka proběhla před kotlem domácích i před třemi stovkami fanoušků Bohemians. „I díky divákům to byl prvoligový zápas. Proti nám stál výborný soupeř, neproměnili jsme šance a brzy jsme inkasovali. Opava poté střílela, ale musím hráče pochválit, protože se nevzdali a celý zápas odjezdili. Opavě musím pogratulovat, byla o něco lepší a vyhrála zaslouženě,“ řekl po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „Byl to výborný zápas. Udrželi jsme znovu čisté konto a ubránili jsme se i tlaku Bohemky,“ prohlásil Radoslav Látal, trenér Opavy.

Byl to výborný zápas, shodli se trenéři

Bohemians nastoupili s několika změnami v sestavě. Především chyběl kapitán Marek Nikl, který v týdnu netrénoval kvůli nachlazení a viróza mu nakonec nedovolila ani odcestovat. Na jeho místo nastoupil Michal Pávek. Na pravé straně zálohy nastoupil poprvé na podzim v základní sestavě Jan Růžička. „Honza po zranění poctivě trénuje, odehrál i dobré zápasy za rezervu. Na pravé straně zálohy kluci nepodávali úplně ideální výkony. Navíc jsme chtěli střed hřiště více stáhnout, protože Opava má hodně ofenzivní kraje a Honza tyto parametry splňuje. Odehrál dobrý zápas,“ pochválil kouč Hoftych odchovance Bohemky. Na lavičce sice byl Lukáš Hartig, ale už předem bylo jasné, že nenastoupí. „Lukáš je přínosem pro kabinu, chtěl s námi být v Opavě, ale jeho koleno ještě nebylo v optimální pohodě,“ vysvětlil trenér, proč se Hartig neobjevil na hřišti.

Bohemka vstoupila do utkání výborně. Hned ve 2.minutě se po sérii narážeček dostal k míči Morávek a zcela nekrytý z třinácti metrů pálil levačkou jen těsně vedle. Největší šance Bohemky za celý zápas. Hned z protiútoku Klokani inkasovali. Dlouhý nákop za obranu neodhadli stopeři Bohemians a Halaška v klidu zakončil pod Sňozíkem. „Tu situaci jsme nezajistili. Škoda, protože domácí potom neměli vyloženou šanci, i když se dostávali často do zakončení,“ řekl svůj pohled na jedinou gólovou situaci trenér Bohemians 1905. V první půlhodině se hrál skvělý fotbal, posledních patnáct minut první půle tempo trochu opadlo.

Ve druhé půli se Opava soustředila na kvalitní defenzivu. Bohemka se snažila prosadit nejprve po zemi, ale poté přešla k dlouhým nákopům. Opava dobře zahustila střed hřiště, do šance pustila jen Škodu, který střílel sám z úhlu, ale gólman Novák míč vyrazil. „Druhou půli jsme se snažili oživit střídáním. Přišli Moravec, Ibragimov a Bartek, který měli ta úkol rozhýbat hru a zrychlit náš přechod do útoku. Z části se to dařilo, ale k šancím to nevedlo,“ vysvětlil Hoftych změny ve druhé půli. Opava už ve druhé půli neměla žádnou příležitost. „Jsem rád, že jsme znovu udrželi čisté konto. Je to dobrá vizitka naší defenzivy, zvláště proti takovému soupeři. Nabádal jsem hráče, ať dbají především na obranu a zároveň jsem věřil, že z brejku vsítíme druhou branku, protože minulý týdne v Karviné se nám to nepovedlo a jen jsme nakonec remizovali,“ prohlásil Radoslav Látal.

Bohemians podruhé v sezoně prohráli, ale tentokrát to byla jiná porážka než ve Vítkovicích. V Opavě Klokani podali kvalitní výkon, ale bez bodového efektu. Přesto jsou zelenobílí na prvním místě a tam vydrží minimálně čtvrt roku do prvního jarního kola. „Pro psychiku je to samozřejmě dobře. Bude se hráčům lépe pracovat. Navíc nás hned v prvním kole na jaře čeká doma Dukla a to bude důležitý start do jara,“ dodal Pavel Hoftych. Jeho tým ještě čeká měsíc přípravy. Dovolená začíná až 10.prosince.