Šedesát vteřin rozhodlo - nedáš, dostaneš

Všechno mohlo být úplně jinak, kdyby se Bohemka dostala v Opavě do vedení. Bláznivý úvod přinesl nejprve velkou šanci Bohemky, o které se po zápase hodně mluvilo. Odehrála se teprve jedna minuta, když si Honza Morávek narazil nejprve se Škodou a pak hned se Slezákem. Ze třinácti metrů pak zcela osamocený vystřelil levačkou těsně vedle. Z následné akce pak Opava dala gól, který rozhodl.

Šedesát vteřin rozhodlo - nedáš, dostaneš

Morávkova točená střela jen těsně minula pravou tyč Novákovy branky. Z pohledu hlavní tribuny to už vypadalo na gól, ale míč nakonec síť neroztřepal, ale odrazil se jen od reklamy za brankou. „Skočil jsem po míči, ale věděl jsem, že ho mít nebudu. Už jsem se smiřoval s tím, že je to gól,“ říkal po zápase gólman Opavy Otakar Novák. Podobně viděl situaci i opavský trenér Radoslav Látal. „Z mého pohledu to vypadalo jako gól. Už jsem se s tím smiřoval, ale naštěstí to dopadlo jinak.“

Úvodní přestřelka nakonec ovlivnila průběh celého utkání. „Mori tam udělal skvělou akci, ale bohužel to netrefil,“ smutnil po utkání Jan Růžička, který nastoupil na pravém kraji zálohy. Pak už přišla gólová akce Opavy, u které byly oba stopeři Bohemky. „Byla tam útočná akce, která se nám nepovedla, soupeř hned z protiútoku nakopl dlouhý balón, který šel asi deset centimetrů nade mnou, takže jsem neměl šanci zasáhnout. Pak jsem si vyměňoval názor s Michalem Pávek, myslel jsem si, že by mě mohl zajistit, ale neviděl jsem to ještě ani na videu, takže nevím. Víc k tomu říci nemohu,“ vysvětloval po utkání prozatímní kapitán Pavel Lukáš. 

Byla to teprve devátá branka, kterou Bohemka inkasovala a byla také poslední na podzim. „Oba týmy měly hodně šancí, mohlo to skončit úplně jinak. Bohužel rozhodla jedna trefa na začátku,“ dodal kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych. V rozmezí šedesáti sekund se tak rozhodlo o osudu posledního podzimního utkání Klokanů.