D-žáci opět zlatí, vyhráli i v Jablonci

Mladí fotbalisté Bohemians ročníku 1997 podruhé v této sezóně vyjeli na halový turnaj a podruhé se vraceli s medailemi se zlatým leskem. V Jablonci nad Nisou dostali příležitost povětšinou hráči, kteří se nezúčastnili zlaté jízdy v Hlušicích a "jablonecká" sestava rozhodně nezklamala.

D-žáci opět zlatí, vyhráli i v Jablonci

Do turnaje vstoupili Vršovičtí výhrou 3:2 nad starou známou brněnskou Dostou-Bystrc, když málem prohospodařili suverénní vedení 3:0. Poté nastoupili proti Příbrami a podali zřejmě nejlepší výkon na turnaji. Proti soupeřově taktice nakopávaných balonů se "zelenobílí" obrnili ofenzivní taktikou, plnou kombinací na jeden dotek. Po výkonu, kterému tleskala celá hala sebrali hráči Bohemians tři body za vítězství 3:0. Poté přišel šok, prohra s Turnovem. Facku, v podobě nepříznivého výsledku 1:2, umocnilo především zranění Mboussy, který si už do konce turnaje nekopl a trenérům to učinilo čáry přes rozpočet, protože Bohemians dohrávali pouze se třemi hráči na střídání. Prohra hráče od Botiče nakopla a ač nad nimi před posledním zápasem visel Damoklův meč v podobě vyřazení, tak svou situaci, podobnou té z Hlušic, zvládli, a vyspělým výkonem porazili domácí celek 5:0 a zajistili si nejen postup do semifinále, ale i první místo v základní skupině.

V semifinále čekal na pražský výběr Hradec Králové a hned po rozehrávce letěly zelenobílým ruce k nebi. Po předem vymyšlené kombinaci po rozehrávce se po akci drzého Vltavského trefil Tomič a Bohemka vedla 1:0. Poté přidala i další gól, ale soupeř se nedal a snížil na 1:2 z jejich pohledu. Bohemka sehrála dobrý zápas a nakonec zaslouženě vyhrála 4:2. Toto vítězství ji posouvalo do finále, kde na ni po překvapivém vítězství Příbrami nad Teplicemi na pokutové kopy, čekali právě středočeši. Ač na to hráči byli speciálně upozorňováni, tak hned při rozehrávce soupeře si počínali přesně obráceně, než jim bylo před utkáním vkládáno do hlav a Příbram šla do vedení. Poté Marila zalezla a Klokani měli na pořadu dne dobývání branky nejlepšího brankáře turnaje. Vyložené gólové situace ale nepřicházely, naopak z rychlých brejků hrozili Příbramští. Bohemka pět minut před koncem srovnala skóre a opět se tak začínalo od znova, což vyhecovalo, do té doby velmi chladné, publikum v aréně. Bohemka se tlačila do útoku, ale gól ne a ne přijít. Minutu před koncem zvedl hlavní trenér Jaroslav Köstl z lavičky, direktoriátem turnaje zvoleného nejlepšího hráče celého klání, Marka Tomiče a předal mu jednoznačný pokyn: "Jdi a dej gól, jdi to rozhodnout !!! ". A osmička v zelenobílém dresu pokyny trenéra uposlechla a neuvěřitelných !!!pět!!! vteřin před koncem normální hrací doby se senzačně uvolnila, zbavila se hned několika protihráčů a najednou stála ve vápně sama před soupeřovým brankářem. Marko zachoval chladnou hlavu a střelou k pravé tyči odvrátil nejen penaltovou loterii, ale Bohemce přisunul pohár za vítězství v celém turnaji - již druhý v této sezóně.

Sestava Bohemians 1905: Šrámek - (I.- Skuček, Vltavský - Kocourek, Begić) - (II.- Kumprecht, Szabo - Tomič, Mboussa / v průběhu turnaje odstoupil a Bohemky střídala po jednom hráči/)