Josef Jindřišek první posilou Bohemky

První zimní posilou Bohemians 1905 je Josef Jindřišek z Olomouce. Přichází do Ďolíčku na půlroční hostování. „Jedná se hráče střední generace s bohatými ligovými zkušenostmi. Ve smlouvě s Olomoucí je navíc zakotvena opce, kterou uplatníme  v případě, že budeme mít o tohoto hráče zájem i v létě,“ říká sportovní ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch. „Jedná se o univerzálního defenzivního hráče. Můžeme ho využít na obou krajích obrany i jako defenzivního záložníka,“ doplňuje trenér Pavel Hoftych.

Josef Jindřišek první posilou Bohemky

Sedmadvacetiletý Josef Jindřišek nakoukl poprvé do ligy před pěti lety v dresu Jablonce, kde také vyrůstal. Před dvěma lety ho do Olomouce přivedl tehdejší kouč Petržela a pod ním Jindřišek odehrál většinu zápasů. Stejně tak v minulé sezoně pod koučem Pulpitem. Celkem má Jindřišek odehráno 91 zápasů. Poslední půlrok strávil na hostování ve Fulneku. „Je to posila s perspektivou na první ligu. Výhodné je, že ho můžeme půl roku poznávat a pak se rozhodnout,“ upřesňuje trenér Bohemians 1905.

Jindřišek je první zimní posilou Klokanů. Další změny v kádru budou následovat. „Před uzavřením je příchod útočníka Strnada z Čáslavi. S klubem i hráčem jsme dohodnuti. Strnad měl hostování v Čáslavi až do konce sezony, ale došli jsme k předběžné dohodě,“ vysvětlil sportovní ředitel Jiří Steinbroch angažování druhého nejlepšího střelce druhé ligy. „Zároveň stále jednáme o příchodu dvou hráčů Slovanu Bratislava Janka a Ibragimova. I tady věříme v úspěšný závěr jednání,“ dodal Steinbroch. Dále jsou v hledáčku ještě hráči na dva posty.

V závislosti na příchodech se upraví i šíře hráčského kádru. „Chtěli bychom jít do jara se čtyřiadvaceti připravenými hráči. Vypadá to, že Lukáš Marek půjde na operaci kolenní vazů, která ho vyřadí pro celé jaro, uvidíme, jak se do hry vrátí Ivan Hašek. To jsou dva zdravotní otazníky,“ říká trenér Pavel Hoftych. Hostování z Hradce Králové končí Vlastimilu Karalovi, který se vrací na východ Čech. Do Čáslavi zřejmě zpět zamíří i Petr Kunášek, který je v Ďolíčku také jen na hostování. „O dalších odchodech se rozhodne v lednu i podle zájmu o naše hráče a podle potřeb trenéra,“ dodal sportovní ředitel.