Ježíšek z Bohemky zavítal mezi děti

Vánoce jsou tady a Bohemka se díky fanouškům mohla na chvilku proměnit v Ježíška. Charitativní projekt VŽDYCKY JSME S VÁMI! chce pečovat o ty, kteří to nejvíce potřebují. Fanoušci Bohemians vydražili pět originálních hráčských dresů za více než sto tisíc korun. Tyto peníze budou rozděleny do několika projektů, na jaře si klub díky tomu adoptuje například klokana v pražské zoo. V čase předvánočním mají z dárků nejvíce radosti děti a proto se zástupci Bohemky vypravili do Azylového domu Prahy 10, který provozuje Městská část Praha 10 a kde jsou opuštěné matky s dětmi. "Spolupracovali jsme na výběru organizací s naší městskou částí, která má s těmito organizacemi přímé zkušenosti a je většinou jejich provozovatelem," vysvětlil Lukáš Přibyl, ředitel klubu, který se akce zúčastnil spolu se záložníkem Ivanem Haškem a marketingovým manažerem Zdeňkem Míkou.

Ježíšek z Bohemky zavítal mezi děti

Dražba originálních dresů vynesla od fanoušků přes sto tisíc korun, které Bohemka použije na charitativní účely v rámci projektu VŽDYCKY JSME S VÁMI!„Vybírali jsme organizace na Praze 10, abychom podpořili naše sousedy a pomohli dětem, které se třeba pak třeba přijdou podívat na Bohemku,“ dodal Lukáš Přibyl. Za dárky pro děti i za přístup Bohemky poděkoval i zástupce starosty Prahy 10 Emil Dejmek, který Azylový dům také navštívil. „Děkujeme moc Bohemce za přístup k opuštěným dětem. Dárky jim udělají určitě velkou radost,“ poděkoval ředitel centra Josef Pajer. Ivan Hašek dětem podepsal spoustu kartiček, děti si přinesly dokonce i dres Bohemky a dostaly i pozvání na další zápasy Klokanů na jaře. „Chceme na Bohemku přivádět nové fanoušky. Děti ze škol, z dětských domovů i z těchto center, abychom jim udělali radost a zároveň jsme je naučili fandit Bohemce,“ dodal Lukáš Přibyl.

Děti dostaly většinu dárků, o které psaly Ježíškovi. Bohemka nevěnovala Azylovému domu přímé finanční prostředky, ale nakoupila potřebné věci, které v současné době v Azylovém domu chybějí. Od Nového roku tak budou moci v Záběhlicích používat novou pračku, budou mít novou televizi a maminky budou moci pracovat díky novému počítači. "Městská část se stará o bytové prostory, na podobné provozní věci ale často nezbývají peníze. Proto jsme rádi, že přišla Bohemka a pomohla všem dětem a maminkám, kteří jsou momentálně v nouzi," dodal ředitel centra. Maminky s dětmi tak budou mít zase o něco veselejší Vánoce. Bohemka takto na začátku roku 2009 zavítá ještě do Klokánka a na jaře do pražské zoo. To vše díky fanouškům. "Celé Bohemce a jejím fanouškům přejeme krásné Vánoce a hodně štěstí a spokojenosti v následujícím roce. Od nás to opravdu nejsou jen fráze. Každý den vidíme, že to není samozřejmost," říká Josef Pejar, ředitel centra.