Poprvé v roce 2009: Bohemians - Slavia

Sobota 10. ledna , 10:30. Čas, kdy v Praze startuje maratón desítek utkání, čas, kdy se fotbalisté Bohemians 1905 poprvé představí v roce 2009 svým fanouškům. V sobotu začíná pražská část Tipsport ligy opravdovým šlágrem: Bohemians – Slavia. Umělá tráva v Edenu, která je hned vedle atletického stadionu, zažije hned na začátku turnaje velký nápor fanoušků, pro které to bude opravdu náročný víkend. Kromě Tipsport ligy se odehraje i Fortuna Víkend šampiónů. „Hráče rozdělíme podle jejich přání a podle jejich zdravotního stavu. Do obou turnajů zasáhnou silné výběry a půjde nám i o výsledek,“ říká trenér Pavel Hoftych. Tak například v Edenu uvidíte v útoku zkušené duo Slezák – Hartig, což už samo o sobě slibuje zajímavou podívanou. Zápas Bohemians 1905 – Slavia odvysílá sportovní kanál ČT SPORT v sobotu v hodinovém záznamu od 21:30.

Poprvé v roce 2009: Bohemians - Slavia

Bohemians se proti Slavií postaví v sobotu hned dvakrát. Nejprve od 10:30 v Edenu a poté v 18:20 v hale ve Vysočanech. „Nebude moc hráčů, kteří se představí v obou zápasech, nebylo by to vhodné na začátku přípravy. Proto mužstvo rozdělíme,“ říká trenér Pavel Hoftych. Zápas bude vysílán nejen na ČT 4 SPORT ze záznamu, ale pravděpodobně také živě na www.tipsport.cz. Fanoušci se v Edenu mohou těšit na tradiční občerstvení i tradiční podívanou. “Pro fanoušky je turnaj určitě výbornou příležitostí. Hráči ovšem nejsou v optimální pohodě, sestavu je třeba měnit, zkoušet herní varianty a přitom se očekávají výsledky.” Nato Hoftych vzpomněl, jak se Zlínem prohrál na turnaji tři zápasy a vedení ho chtělo odvolávat.

Dvanáctý ročník Tipsport ligy je letos nejsilnější v historii. Nejen že se hraje v šesti skupinách, zahrnuje letos i čtvrtfinále, ale účastní se jí ve 44 zápsech celkem 17 prvoligových týmů z Čech, Moravy a Slovenska.  Ředitel oddělení PR Tipsportu, generálního sponzora soutěže, Lubomír Ježek slíbil, že poprvé v historii turnaje bude možno na pražské zápasy od čtvrtfinále sázet přímo na místě díky mobilním terminálům. Turnaj vyvrcholí 25. ledna finále v pražském Edenu.