D-žáci ohromili Kladno - porazili i obě S

Obrovský úsp&#283;ch dnes zaznamenaly mladé nad&#283;je Bohemians ro&#269;níku 1997. Na halovém turnaji, který by se dal nazvat neoficiálním mistrovstvím &#268;ech, si po&#269;ínali sv&#283;&#345;enci trenér&#367; Köstla, Mutinského a vedoucího Blechy znamenit&#283; a po sedmi výhrách ze sedmi zápas&#367; si z hornické metropole odvezli zlaté medaile. P&#345;i pohledu na soupisky v&scaron;ech zú&#269;astn&#283;ných mu&#382;stem bylo v&scaron;em jasné, &#382;e takovýto turnaj se nehraje ka&#382;dý den. Ka&#382;dé mu&#382;stvo zformovalo to nejlep&scaron;í, co má k dispozici a zamí&#345;ilo do Kladna. Turnaj se hrál nejspravedliv&#283;j&scaron;ím mo&#382;ným zp&#367;sobem - ka&#382;dý s ka&#382;dým. <em>Reportá&#382; uvnit&#345; &#269;lánku</em>

D-žáci ohromili Kladno - porazili i obě S

Mladí Klokani vstoupili do turnaje výhrou 4:0 nad týmem FK SIAD Most, poté následoval souboj s domácím Kladnem. Bohemka navázala na herně dobrý první zápas a zdolalo Středočechy 3:2.

Poté narazili zelenobílí na Spartu. Obě mužstva byla již v této době jediná, která na turnaji neztratila ani bod. Do maxima vyhecovaná Bohemka na rudé vlétla a hned v první minutě se mohla radovat z vedení, kdyby ovšem Blecha v souboji z očí do očí proti gólmanovi Sparty v tisíciprocentní šanci neselhal a poté kdyby Tomičovu střelu nezastavila tyč. Utkání mělo obrovské nasazení a do vedení šla nakonec Sparta, která využila sporadickou šanci ke vstřelení gólu. Klokani ale opět zapnuli na plné obrátky a brankami Čapka a Blechy dokázali strhnout vedení na svou stranu. Sparta stačila ještě vyrovnat a poté se začaly střídat šance na obou stranách. Každou chvíli mohl někdo rozhodout. Minutu před koncem si balon před prázdnou bránou ukopl Čapek, dvacet vteřin do konce běžel sám na Roshana sparťan Hašek, ale fantastickým výběhem donutil Roshan syna nového letenského asistenta branku přestřelit. A pak to přišlo... Centr se dostává k Čapkovi, který v tu chvíli nejspíše zavírá oči a necelé !!! tři !!! vteřiny před koncem prostřeluje brankáře Sparty a odpaluje dynamit euforii v táboře Klokanů. Sparta smutní...na vyrovnání již čas není.... Bohemians tedy porazili, v nejlepším utkání turnaje tým AC Sparta Praha 3:2. Spartu tato prohra neuvěřitelně srazila a do konce turnaje již získala pouhé čtyři body z dvanácti možných...

Do dalšího zápasu naskočili Vršovičtí proti tradičnímu soupeři z Příbrami. Jakoby "postiženi" kocovinou po vítězství nad Spartou, Bohemka nezachytila začátek utkání a prakticky jen díky nadpozemským zákrokům brankáře Roshana si držela naději na vítězství v tomto utkání. Postupně se hráči od Botiče rozjeli a nakonec vyhráli 4:0. Další překážkou nám byl tým FK Teplice. Tedy tým, který nedlouho před tímto zápasem porazil Spartu. Bohemians neponechali nic náhodě a slavili jasné vítězství 6:2.

Situace v tabulce před posledními dvěma zápasy byla taková, že k zajištění vítězství v celém turnaji nám stačila remíza z utkání s vršovickým rivalem, tedy týmem SK Slavia Praha. Bohemka hrála s naprostou lehkostí a svého soupeře doslova deptala. Brzy vedla 3:0 a hrála doslova v exibičním tempu, kdy se jí několikrát podařilo soupeře doslova přikoval k jejich pokutovému území. V posledních minutách, ale došlo k drobnému povolení a Slavii zkorigovala stav na konečných 3:2 z pohledu Bohemians. Tím bylo tedy jasno, kdože bude na Kladně vládnout.

V posledním utkání s Motorletem nastoupila poněkud netradiční sestava, ale i ta si s pražským soupeřem poradila ve stylu velkých mistrů a po přesvědčivém výkonu vyhrála 3:1. Tím byl tedy turnaj zakončen. Bohemka vyhrála bez ztráty jediného bodu a nejen proto, ale i pro herní projev zvítězila na prestižním turnaji naprosto zaslouženě.

Konečná tabulka:

1. Bohemians 1905

2. SK Slavia Praha
3. 1. FK Příbram
4. FK Teplice
5. AC Sparta Praha
6. SK Kladno
7. SK Motorlet Praha
8. FK Baník Most

Nejužitečnějším hráčem Bohemians 1905 byl zvolen brankář David Roshan.

Sestava: Roshan - Brak, Ondongo, Blecha, Tomič, Trčka, Skuček, Čapek, Vltavský, Vodrážka, Mboussa.