Po prohře 1:2 s Plzní konec v Tipsport lize

Utkání s Plzní o postup ze skupiny rozehráli Bohemians dobře, v první půli soupeře přehrávali a ve 25. minutě poslal "Klokany" do vedení Kotyza po rychlé akci a ideálním centru Rótha. O tři minuty později mohl zvýšit Morávek, ale tváří v tvář gólmanovi těsně minul. Plzni pomohlo střídání na začátku a v průběhu druhého poločasu, v 60. minutě vyrovnával Rada hlavou po přímém kopu Horvátha. Blízko k brance měl v zelenobílém dresu Strnad, ale jeho přímý kop do horního růžku a táhla střela zpoza vápna neskončily v síti. O vítězství Plzně rozhodla 82. minuta, Trapp si připravil míč na hranici vápna a jeho střela zapadla přesně k tyči. Pro Bohemku tak letošní působení v Tipsport lize končí, ze skupiny postupuje Plzeň. Zápas s Plzní přinesl nepříjemnost v podání vynuceného střídání Sňozíka, který si po jednom ze zákroku poranil šlachy na levé ruce, zatím není známa přesná diagnóza jeho zranění.<br /> <br /> Sestava a statistiky ze zápasu&nbsp;<a href="/zapasy/zapas.aspx?kod=938">s Plzní</a>.

Po prohře 1:2 s Plzní konec v Tipsport lize

Pavel Vrba: "Řekli jsme si, že v utkáních dáme šanci všem hráčům, dnes v první půli nastoupili hráči širšího kádru a bylo to znát na obrazu hry. Bohemka byla lepším týmem a zaslouženě po prvním poločase vedla. Naší hru oživilo střídání do druhé půle a především příchod Pavla Horvátha v 60. minutě, to byl klíčový moment utkání. Jsem rád za takovýto zápas, Bohemka hrála důrazně, ale v duchu fair-play. Jenom některým našim hráčům musím vytknout, že si neumí zvolit správnou obuv."

Pavel Hoftych: "Souhlasím s hodnocením průběhu zápasu. V první půli jsme byli lepší, hlavně z levé strany, kde hrál Ferenc Róth. Ale protože jde především o přípravné utkání, dal jsem šanci i dalším hráčům a akce z levé strany nám ve druhé půli chyběly. Ve druhé půli nás Plzeň začala přehrávat od příchodu Pavla Horvátha. Týmu jsem v kabině poděkoval za přístup k turnaji, přestože mají hráči v nohách náročné fyzické soustředění, odehráli vyrovnané partie s ligovými soupeři."