PŘÍCHODY: sedm změn, přišel i gólman

V neděli 15. února končí přestupní termín pro profesionální fotbalisty. Od příštího týdne do českých klubů v první a druhé lize nesmějí už přicházet žádní hráči s profesionálními smlouvami, soupisky se uzavřou a začne boj o jarní body. Bohemians 1905 má již kádr kompletní pro jarní část. Pokud se nestane nic převratného, Bohemka vyběhne do boje o první ligu se stávajícím kádrem. Poslední novou tváří je maďarský brankář Zoltán Miski, který rozšíří konkurenci na postu gólmanů. Přichází na půlroční hostování ze Sparty. Miski je sedmým zimním příchodem do Bohemky. „Pět hráčů z těchto nových sedmi je na přestup a jsou našimi hráči. Další dva jsme vyjednali na hostování s opcí, takže si je v případě zájmu můžeme koupit,“ pochvaluje si trenér Pavel Hoftych.

PŘÍCHODY: sedm změn, přišel i gólman

Zoltán Miski zvýšil konkurenci na brankářském postu pro jarní část. „Chtěli jsme mít tři brankáře, kteří mohou naskočit do druhé ligy a zvládnou zátěž postupové boje. Měli jsme zájem i o zkušené gólmany z ligových klubů, ale nakonec jsme se rozhodli pro toto řešení. Jedničkou pro jaro zůstává Radek Sňozík, Jirka Havránek a Zoltán Miski mu budou krýt záda a budou i střídavě nastupovat za rezervu,“ popsal situaci na brankářském postu trenér Pavel Hoftych. Miski je maďarský gólman, který před rokem přišel do Sparty z Honvédu Budapešť, kde v poslední sezoně pravidelně chytal. Pětadvacetiletý brankář prošel mládežnickými výběry reprezentací Maďarska, v minulé sezoně hostoval na Kladně a v Českých Budějovicích.

V obraně se objevují hned tři nové tváře. Na půlroční hostování s opcí přišel z Olomouce již na začátku přestupního období Josef Jindřišek. „Jedná se o krajního obránce, který může hrát na obou krajích obrany. Věřím, že je to pravý hráč pro Bohemku. Je zarputilý, velký bojovník, přes kterého útočník jen tak neprojde. Zároveň má již velké ligové zkušenosti. V přípravě se jeví velmi dobře,“ vypočítává klady této posily kouč Bohemians.

V rámci obchodu se Slovanem Bratislava přišli i dva mladí slovenští obránci. Pravý bek Ivan Janek už v Ďolíčku působil na podzim. Dvaadvacetiletý obránce se Bohemce upsal na dva a půl roku. „U těchto hráčů jsme zvolili strategii, kterou chceme praktikovat často. Po půlročním hostování můžeme zvážit další spolupráci s hráčem a případně zvolit přestup. Tak tomu bylo i u Ivana Janka,“ popsal situaci Pavel Hoftych. Druhým obráncem ze Slovanu Bratislava je Martin Cseh, dvacetiletý stoper, který je příslibem pro budoucnost. „Martin nás mile překvapil. Jeho dosavadní výkony v přípravě jsou slibné a máme teď čtyři kvalitní stopery, dva zkušené a dva mladé,“ řekl Hoftych. Cseh podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Do zálohy Klokani získali také hráče na přestup. Smlouvu na dva a půl roku podepsal Marek Jungr, talentovaný fotbalista Sparty, který v Bohemce působil již v mládežnických kategoriích. „Marek Jungr v posledních letech výkonnostně stagnoval, byl zraněný a putoval po hostováních. Cítím, že ho přestup a vyřešení této otázky oživilo. Je to hráč s velkým potenciálem, který se budeme snažit probudit. Je to dříč do zálohy, který může nastupovat na postu defenzivního záložníka nebo na obou krajích,“ popsal další posilu trenér Pavel Hoftych. Jungr v přípravě nastupuje především na pravé straně zálohy nebo v jejím středu.

Třetím do party při obchodu se Slovanem Bratislava byl Aziz Ibragimov. Uzbecký reprezentant se osvědčil již na podzim a jeho hostování se změnilo v přestup. V Bohemce podepsal dvaadvacetiletý útočník smlouvu na dva a půl roku. „Aziz je typem útočníka, který tady chybí a na podzim naši hru oživil. Část přípravy chyběl kvůli reprezentačním povinnost. Jelikož Uzbekistán téměř ztratil naději na postup, věříme, že pro další jarní zápasy již Azize nebudeme muset pouštět, protože druhá liga nemá reprezentační přestávky,“ vyjádřil se k rychlému útočníkovi trenér Klokanů.

Posledním sedmým hráčem, který nově pomůže v boji o postup je aktuálně druhý nejlepší střelec druhé ligy Miloslav Strnad. Ten byl v Čáslavi na ročním hostování, ale s Bohemians neměl profesionální smlouvy. Po domluvě s Čáslaví bylo hostování předčasně ukončeno a Strnad podepsal v Bohemians novou smlouvu na dva a půl roku. „Strnad je silovým typem útočníka s výbornou střelbou. Jeho efektivita za poslední rok je ve druhé lize obdivuhodná a věřím, že bude pokračovat i v Bohemce, i když hrajeme jiným stylem než Čáslav,“ prohlásil Hoftych. Strnad dal na podzim devět gólů, dalších sedm přidal na jaře uplynulého roku.

PŘÍCHODY
Zoltán Miski – hostování – AC Sparta Praha
Martin Cseh – přestup – Slovan Bratislava
Ivan Janek – přestup – Slovan Bratislava
Josef Jindřišek – hostování – Sigma Olomouc
Marek Jungr – přestup – AC Sparta Praha
Aziz Ibragimov – přestup – Slovan Bratislava
Miloslav Strnad – návrat z hostování – Zenit Čáslav