ZRANĚNÍ: dlouhodobě mimo Hašek a Marek

Do kádru pro jarní část a do chystaných přestupů pro tuto zimu určitě promluvily i zranění hráčů A-týmu. Kromě dlouhodobých zranění se trenéři museli vypořádat i s absencemi důležitých hráčů v části přípravy, ale zatím to neohrožuje start jarní části sezony. „Naštěstí se dosud nestala žádná vážná zranění v přípravě. Je to dlouhé období a ještě není konec, takže v tomto směru musíme být obezřetní. Posty máme sice většinou zdvojené, ale po konci přestupního období už na případný dlouhodobý výpadek nebudeme moc reagovat,“ říká trenér Pavel Hoftych. "Už teď víme, že minimálně pro část jara nemůžeme herně příliš počítat s Lukášem Markem a Ivanem Haškem."

ZRANĚNÍ: dlouhodobě mimo Hašek a Marek

Nejvážnější zranění v přípravě si dosud způsobil gólman Radek Sňozík, který se při utkání Tipsport ligy poranil na předloktí a nepříjemné zranění má následky dodnes. „Na soustředění v písku příští týden už budu trénovat naplno a zapojím se do přípravy. Máme měsíc do ligy, snad bude vše v pořádku,“ doufám Radek Sňozík.

V obraně zranění na dlouhé týdny a měsíce vyřadilo Lukáše Marka. Pravý obránce se na konci podzimu zranil při utkání B-týmu. Komplikované zranění křížových vazů si nakonec vyžádalo operaci, kterou Marek podstoupil v lednu. V současné době rehabilituje a chystá se k prvním krokům na trávníku. „Jsem s ním v kontaktu. Rehabilituje v místě svého bydliště na severu Moravy, kde má výborné podmínky. Během jara začne nabírat kondici, aby byl připraven na letní přípravu. Jarní část je pro něj ztracená,“ říká trenér Pavel Hoftych.

Dlouhodobě je mimo hřiště také Ivan Hašek, který prošel během zimy několika operacemi, zotavil se i po zlomenině nohy, ale ještě stále není připraven zapojit se do plného tréninku. „Ivan je každý den s týmem, nebyl s námi jen na soustředění, protože v Praze měl individuální plán. Během jara se postupně zapojí do plného tréninku. Vzhledem k jeho častým zraněním chceme klást důraz na důsledné vyléčení,“ pospal situaci okolo Ivana Haška trenér Hoftych.

Obránce Ladislav Květoň, který na začátku sezony nakoukl do kabiny áčka, se téměř celou sezonu potýká se zraněným kolenem a je také po operaci. „Platí pro něj stejná prognóza jako pro Lukáš Marka,“ dodal trenér Hoftych.

Ostatní zranění jsou drobného charakteru a neměla by ohrozit hráče při startu do jarní části druhé ligy. Jiří Rychlík má natažený sval, Lukáš Hartig problémy s palcem, Milan Škoda má nateklý nárt po střetu na tréninku. Jiří Růžička vynechal dva týdny kvůli zranění nohy, ale již brzy by měl být v pořádku.