Od slov k činům, v neděli začínáme

Už dost bylo slov, už dost bylo vyhlašování cílů. Od slov přecházíme k činům, v neděli to začne. „Bude to první zápas, ve kterém budeme chtít potvrdit naše cíle, ale víme, že nás čeká velmi těžký soupeř. Zapomeňme na podzimní duel. Do Vršovic přijede jiná Dukla se spoustou zkušených hráčů, kteří už mají za sebou hodně podobných zápasů. Nás posílily poslední přípravné zápasy, dokázali jsme otočit nepříznivý stav a utkání vyhrát. V mužstvu je síla na to utkání zvrátit a vyhrát. Za každého stavu se budeme snažit společně s lidmi o vítězství,“ říká trenér Pavel Hoftych. Jeho tým vyběhne v neděli v 17 hodin v zelenobílých dresech na trávník v Ďolíčku.

Od slov k činům, v neděli začínáme

Trenéři nemohou v úvodním jarním utkání využít dvojici potrestaných hráčů. Stoper Pavel Lukáš pyká jeden zápas za čtyři žluté karty, útočník Miloslav Strnad si z Čáslavi přenesl trest dvou zápasů za červenou kartu. Tu dostal v posledním podzimním zápase v poslední minutě v dresu Čáslavi právě na Dukle. „Určitě mě to mrzí, moc rád bych hrál, alespoň budu fandit na tribuně,“ říká Miloslav Strnad. Na tribuně potkáte i rekonvalescenty Ivana Haška nebo Lukáše Marka. Ti všichni budou společně držet palce jedenácti hráčům v základní sestavě. „Věřím, že všechny drobné šrámy doléčíme. V mužstvu už cítím velké očekávání. Každý by chtěl hrát, pauza byla dlouhá a očekávaná atmosféra nedělního zápasu je snem každého fotbalisty,“ přidává motivaci trenér Bohemians. „Budeme spoléhat na stejné zbraně jako na podzim. Ale jména soupeře samozřejmě budí respekt. Novotný, Gedeon, Zelenka… To jsou stále pojmy a dle našich poznatků z přípravy Dukly mají velmi dobrou výkonnost,“ doplňuje kouč.

Celý zápas se bude hrát pod umělým osvětlením. „I proto máme sobotní trénink naplánovaný na čas zápasu, abychom si přivykli na domácí stadion, kde jsme celu zimu netrénovali. Uvidíme, jak po vytrvalých deštích vydrží trávník,“ říká kouč. Hrát se bude novými míči od firmy UMBRO. Jsou vyvedeny v zelenobílé kombinaci a hráči si je pochvalují. „Je to velká změna oproti posledním balónům. Výborně létají a doufám, že to naši střelci řádně otestují,“ přeje si kapitán týmu Marek Nikl.

Podzimní zápas vyhrála Bohemka 3:1 díky třem brankám v jedenácti minutách. Adam, Škoda, Moravec – to jsou střelci z podzimu. Za domácí se trefil Zelenka, který i v zimě měl střeleckou formu. „Máme informace z několika zápasů zimní přípravy Dukly. Asistent Václav Hradecký se byl osobně podívat na poslední utkání Dukly s Čáslaví. To utkání jen potvrdilo, kde je síla Dukly. Fotbalová kvalita týmu patří k nejlepším ve druhé lize. Čeká nás ostrý start se vším všudy,“ dodal Pavel Hoftych. „Hrajeme pro fanoušky a věříme v jejich podporu, i kdyby se třeba nedařilo. Budeme hrát celý zápas a věřit v úspěch,“ děkuje kouč předem za podporu zaplněných tribun.