Milan Škoda – vítězný střelec

Pět gólů dal v letošní sezoně Milan Škoda a ve všech pěti zápasech Bohemka vyhrála. Navíc Škodovy góly byly často rozhodující. Posuďte sami, jakou měrou se mladý útočník podílel na zisku patnácti bodů z těchto zápasů. S Duklou na podzim otevřel skóre a Bohemka díky skvělému úvodu vyhrála 3:1. Pak rozhodl zápas na Slovácku, dal gól na konečných 2:1. V mysli fanoušků je určitě i krásná trefa v Hradci Králové. Vedli jsme 1:0 a nakonec jsme vyhráli 2:1. A poslední dvě trefy orámovaly zimní přestávku. Škoda rozhodl poslední podzimní zápas s Tříncem a teď stejně rozhodli i první jarní duel v Ďolíčku s Duklou. Pět tref, pět výher, patnáct bodů.

Milan Škoda – vítězný střelec

Ale to není jediný příběh gólové hitparády třiadvacetiletého útočníka. Scénář je vždy podobný – centr, bum-prásk, gól! A úloha dvorního nahrávače v tomto příběhu už je také obsazena. Ferenc Róth byl u tří z pěti gólů Škody, navíc, všech pět gólů přišlo zleva. V dalších dvou případech totiž Rótha nahradili Rychlík a Moravec. Vždy to byl centr zleva a Škoda z první trefil branku. Jen v Hradci ještě vstoupil do děje jako spojka Jan Moravec. Jen vzpomeňte na poslední domácí zápas s Tříncem – Róth potáhl míč po levé straně, počkal, až Škoda přiběhne do vápna a pak mu krásně naservíroval balon na volej. A teď znovu – centr zleva, Škoda jen lehce tečuje z voleje zase do branky. Střelec se raduje s kotlem a pak skáče do „Feryho“ náruče. Tak to bylo v listopadu i teď v březnu. „Naběhl jsem si na centru a trefil jsem to šajtlí. Občas to takhle dávám na tréninku, takže to bylo natrénované,“ usmíval se Milan Škoda, nejlepší střelec Bohemky v posledních dvou sezonách.

V týdnu příliš netrénoval, měl problémy s achilovkou, až večer před zápasem „zprovoznil“ bolavé místo. „Určitě je dobře, že máme vyrovnané síly do útoku. Takhle můžeme prostřídat a máme pořád stejnou sílu v útoku,“ ocenil vyrovnanost útočné vozby. Tentokrát Milan odešel po hodině hry, místo něj nastoupil Dalibor Slezák. „Dostali jsme se pod tlak, pak jsem byl na lavičce a byl jsem hrozně nervózní, protože jsem to už nemohl ovlivnit. Naštěstí to kluci zvládli,“ dodal Škoda.

V zimě odolal nabídkám Sparty i Slavie a vydržel v Bohemce. „Moc jsem to neřešil. Věděl jsem o jejich zájmu, ale nechal jsem to na klubu,“ řekl Škoda. V Ďolíčku nechyběli sportovní manažeři obou pražských S, takže si určitě o Milanovi ještě o něco vylepšili obrázek. „Myslím jen na Bohemku a na postup, který je naším cílem. Toto kolo nám pomohlo, ale je to jen lepší výchozí pozice, nic víc,“ dodává Milan Škoda.