Další tvrdá prověrka, ale chceme vyhrát

Domácí výhra s Duklou je minulostí, celá Bohemka už myslí na Sokolov. „S Duklou se podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce, ale tím náš boj o ligu nesmí skončit. Jedno těžké utkání máme za sebou, další nás čeká o víkendu,“ upozorňuje trenér Pavel Hoftych. Šestý celek druhé ligy v úvodním zápase jara s Čáslaví remizoval 0:0 a potvrdil velmi dobrou organizaci hry. „Sokolov už na podzim v Ďolíčku ukázal, že je výborně takticky připravený a s tím musíme počítat i nyní,“ dodává Hoftych.

Další tvrdá prověrka, ale chceme vyhrát

Klokani na podzim vyhráli střelou Rychlíka 1:0, ale Sokolov rozhodně patřil k nejlepším týmům, které se na podzim ve Vršovicích představily. „To utkání si moc dobře pamatujeme, protože bylo hodně těžké překonat obranu Sokolova. Teď to bude podobné, změnil se trenér, možná se změní i tvář mužstva,“ naráží trenér Hoftych na odchod kouče Martina Haška. „Bude proti nám stát zdatný soupeř a také čas utkání. Hrajeme už v 10:15, na což hráči nejsou navyknutí a někomu to může dělat problém. I proto jedeme do Sokolova už o den dříve,“ říká trenér Bohemians 1905.

Do Sokolova poveze podobný kádr, jako byl k dispozici proti Dukle. V autobuse bude chybět potrestaný Ibragimov, naopak se vrací stoper Pavel Lukáš. „Proti Dukle sehráli kluci v defenzivě velmi dobré utkání a ukázali, že máme v zadních řadách velkou konkurenci. Mám se mezi kým rozhodovat, to je příjemné,“ doplnil kouč. „Ve čtvrtek už jsme v Ďolíčku trénovali kompletní, takže věřím, že to do zápasu vydrží,“ uklidňuje fanoušky Hoftych.

Zřejmě tak dojde na souboj dvou nejžádanějších útočníků druhé ligy. O Milana Škodu v zimě usilovala obě pražská S, zejména Sparta byla v závěru přestupového období hodně aktivní. Když nevyšel Škoda, obrátila Sparta své úsilí do Sokolova, kde střílí góly Martin Jirouš, který dal už jedenáct branek. „právě Jirouš znamená při ofenzivní síle Sokolova největší nebezpečí. Sokolov dal nejvíce gólů ze všech týmů druhé ligy, to o něčem svědčí,“ poukazuje na zajímavou statistiku kouč Klokanů. Škoda zatím nastřílel jen pět branek, ale všechny rozhodly o bodovém zisku, takže Škoda pěti brankami vystřílel Bohemce 15 bodů. Naposledy rozhodl zápas s Duklou. Souboj dvou klíčových útočníků uvidí fanoušci v sobotu dopoledne v Sokolově.

Sokolov z osmi domácích zápasů ve čtyřech remizoval. Bod by byl dobrým příspěvkem i ke kontu Klokanů, ale Pražané myslí na vítězství. „Chceme jako v každém zápase vyhrát. Až dle vývoje můžeme říkat, co bude úspěchem. Pokud se nám podaří uspět v Sokolově, bude to výborný start, a to je pro nás obrovská motivace,“ dodává kouč. Klokani se v Sokolově představí s největší pravděpodobností ve žlutých dresech s bílými trenkami, protože domácí hrají v zeleno-černé kombinaci.