Souboj útočníků vyhrál Škoda

V zimě spolu svedli souboj a možná o tom ani nevěděli. O oba měla zájem Sparta, ani jeden ale na Letnou nakonec nepřestoupil. Teď se potkali na hřišti proti sobě, ale viděli se jen při úvodním nástupu, protože přímo na trávníku k žádnému vzájemnému střetu nedošlo. Dva nejžádanější útočníci druhé ligy – sokolovský Martin Jirouš a Klokan Milan Škoda – hráli v utkání důležitou roli, oba vyčnívali nad průměrem, ale z gólu se nakonec radoval jen jeden z nich – Milan Škoda. „Byl to hrozně těžký zápas. Necítil jsem se nejlépe a na konci už jsem toho měl plné kecky,“ oddychoval po utkání útočník Bohemians, který dal důležitý vyrovnávací gól.

Souboj útočníků vyhrál Škoda

Oba se narodili v roce 1986, oba mají na svoji výšku velmi dobrou techniku. Jirouš je ještě o něco málo mohutnější než Škoda, útočník Bohemky je zase nebezpečnější v zakončení. To jsou charakteristiky, které je provázejí na fotbalovém trhu. V samotném utkání se nejprve ukázal útočník Sokolova, který v 57. minutě obelstil hned trojici hráčů Bohemky, dostal se až na malé vápno, ale jeho střelu za stavu 0:0 Sňozík skvěle vyrazil. Jirouš byl často adresátem sokolovských přihrávek, byl u míče častěji než Škoda. Ten zase naopak lépe pracoval při napadání soupeře a narušování rozehrávky.

Škodova důslednost nakonec rozhodla zápas. V první půli nejprve dle osvědčeného receptu po centru Rótha naběhl do malého vápna a pálil jen těsně vedle. V 62. minutě pak důsledně šel za míčem, který se už zdál ztracený a přehlavičkoval brankáře Iliziho. „Honza Morávek se to na mě snažil prostrčit, ale obránci to zblokovali a obloučkem to mířilo k brankáři. Řekl jsem si, že bych to ještě mohl mít, tak jsem do toho šel a byl jsem tam dřív než gólman,“ popisoval Milan Škoda svoji šestou branku v sezoně. Jirouš jich má na svém kontě už 11, v tomto směru má Škoda co dohánět. Ale i v tomto zápase „Škoďák“ potvrdil svoji efektivitu – když dá gól, Bohemka vždycky vyhraje. Dal gól v šesti zápasech a Bohemka v nich získala 18 bodů. V posledních sedmi zápasech se Škoda trefil hned pětkrát a zařídil všech pět výher v těchto utkáních.

Minisouboj v Sokolově tedy vyhrál útočník Bohemians, ale oba hráči ukázali, že patří ke špičce druhé ligy. „Útok Škoda, Jirouš, to je hudba budoucnosti,“ zasnil se trenér Pavel Hoftych.