Nic nepodcenili, chválil hráče kouč

Vítězný pokřik zněl znovu kabinou Bohemky. Tentokrát se všichni shromáždili v kabině velmi rychle. Kapitán Nikl bleskově podepsal zápis, v utkání nebyl žádný problém – vzorné hlediště, bez vyloučení. I to charakterizovalo průběh zápasu. Tentokrát to byla opravdu pohodová neděle. „My jsme měli ale před zápasem respekt z tohoto utkání. Jsou to těžké zápasy, kdy se fanoušci baví, o kolik to bude, hráči cítí povinnost vyhrát. Musím jim poděkovat za přístup. Nic jsme nepodcenili, napadali jsme soupeře přesně podle pokynů a nakonec jsme i proměnili šance,“ pochválil hráče trenér Pavel Hoftych. „Pro mě to byl první zápas na lavičce HFK. Soupeř jako Bohemka je někde jinde než my, ale přesto jsem si ze zápasu odnesl dobré věci, na kterých můžeme stavět v dalších zápasech,“ prohlásil Miroslav Kouřil, trenér HFK Olomouc.

Nic nepodcenili, chválil hráče kouč

Trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych vsadil na osvědčené koně. Ustálená základní sestava, ve které dochází ke změnám jen na pravém kraji zálohy. Tentokrát dostal důvěru opakovaně Martin Kotyza a odvděčil se velmi dobrým výkonem. Připravil oba góly pro Jana Morávka. „Do sestavy se mohou dostat všichni. Máme velmi vyrovnaný kádr, všichni mají kvalitu, je tu velký boj o každé místo. Každý si musí zasloužit byť jen minutu na hřišti,“ říká trenér Hoftych. Sázka na sestavu vyšla. „Hráči nic nepodcenili, i když tam samozřejmě jsou pořád rezervy. Dobře jsme napadali a vypracovali jsme si i dostatek šancí. Nakonec i góly byly krásné,“ pochválil střelce Hoftych. „To musím potvrdit. Hlavně první branka byla nádherná, to nezbývá než zatleskat,“ souhlasil s uměleckým hodnocením trenér HFK Olomouc Miroslav Kouřil.

Klokani v prvním poločase svého soupeře přehrávali, gól však padl až ve 27.minutě. „Hodně jsme se soustředili na úvod zápasu. Víme, že Bohemka na každého soupeře doma vletí, ženou ji diváci a chtěli jsme přežít hlavně úvod. Když se to podařilo a už jsme se mohli nadechnout, tak jsme inkasovali,“ mrzelo trenéra Kouřila. „Hráčům jsem zdůrazňoval, aby byli trpěliví. Hlavně nepropadnout panice, kdyby se nám nepodařilo rychle skórovat,“ upozorňoval hráče Hoftych. „Je na nás tlak, že každý zápas musíme vyhrát a jsem rád, že se s tím kluci vypořádali. Patří jim i fanouškům velký dík a můj obdiv,“ dodal kouč.

Pavel Hoftych nasadil do hry poprvé i Marka Jungra, který se představil poprvé od příchodu do Bohemians. „Poctivě pracuje v tréninku, vše dělá s maximálním nasazením. Navíc v příštím zápase nám bude chybět Morávek, který je pryč s jednadvacítkou a Jungr je jednou z alternativ do středu zálohy,“ naznačil kouč možné řešení pro další zápas. Zatím nejdelší čas strávil na hřišti Lukáš Hartig. Střídal až v 84. minutě. „Hartig sice nedal gól, ale odvedl obrovské penzum práce v napadání a v defenzivní činnosti. Zatímco Milan Škoda pracoval především směrem dopředu, Lukáš měl za úkol napadat obránce a komplikovat jim rozehrávku. Proto jsme ho potřebovali co nejdéle,“ řekl kouč Bohemians 1905.