"A" žáci přežili faul na sport a slaví vítězství

Nejstarší žákovský výběr Bohemians 1905 i nadále pokračuje ve vítězném tažení žákovskou ligou. Klokani další tři korálky navlékli na šňůru v  Jablonci. V severočeském městě to ale neměli vůbec jednoduché. Již v týdnu se začali připravovat na nefér jednání rozhodčího (domácí hrají o zachování elitní soutěže). A hned první minuty utkání ukázaly, že řízení bude skutečně podle předpokladů tendenční. Otáčení autů, rohů, neodpískané fauly na zelenobílé a naopak smršť standardních situací ve prospěch domácího celku …

"A" žáci přežili faul na sport a slaví vítězství

Vršovičtí si ale situaci dosti zkomplikovali sami. Nejprve v prvních pěti minutách neproměnili dvě obří šance a poté v 17. minutě přišlo zaváhání útočníka Slánského, který okomentoval neodpískaný brutální faul na Nerada a v rukou hlavního rozhodčího se, k překvapení všech přihlížejících, objevila červená karta. Rozhodčí přesně na tento moment čekal, dá se tedy mluvit o nezodpovědnosti mladého forwarda Bohemians.

Klokani hráli přes tři čtvrtiny utkání v oslabení a v tomto stavu se projevil ohromný charakter, který tento tým vedený Pavlem Richtrmocem skýtá. Již pět minut po vyloučení šli hráči od Botiče do vedení, když se po individuální akci Nerada prosadil Řezníček. Rozhodčí dál pokračoval v nastoleném trendu, ale dobře hrající Pražané útočné síly protivníka otupili a naopak se drali před bránu domácích. Již čtyři minuty po začátku druhého dějství odskočili Klokani do dvoubrankového náskoku. Autorsky se pod gól opět podepsala genialita kapitána Nerada, který stejně jako u první trefy nezištně naservíroval balon k nohám svého spoluhráče, tentokrát v podobě Milana Havla.

Za stavu 2:0 podržel Bohemians novic v bráně Filip Starczewski, který nadpozemským zákrokem zabránil snížení.

Jablonečtí prohru neunesli. Ani realizační tým, ani hráči nepodali svým soupeřům po utkání ruce.
Žáci mají v čele tabulky po vítězství 2:0 stále pět bodů náskoku na druhou Slavii.

„Tento zápas se mi hodnotí velmi rozpolceně. Na jednu stranu kluci podali heroický výkon, který byl až na hranici sebeobětování a na stranu druhou…pokud se v mládeži bude vychovávat a pískat takovým stylem jako v Jablonci, tak mám strach o fotbalovou budoucnost všech mladých hráčů,“ hodnotí smutně utkání viditelně rozladěný trenér Bohemians Pavel Richtrmoc.

Sestava Bohemians: Starczewski – Jasz, Malina, Hejno, Klement – Hubínek, Řezníček, Nerad, Nováček – Slánský, Barták


Navázat na vítězství starších kolegů se nepovedlo mladším žákům, kteří sice alespoň částečně odčinili podzimní debakl 0:7, ale přesto prohráli 0:1 a jsou bez bodu.

Za mladší žáky nastoupili i dva hráči z mladšího ročníku 1997 David Čapek a Šimon Trčka, kteří podali velmi kvalitní výkon, stejně jako celý tým, ale na vítězství to bohužel nestačilo.