Do Mostu ve žlutých dresech

I když Bohemka do Mostu nejede zdaleka kompletní, nevzdává se myšlenek na tři body. „V každém zápase musíme myslet na výhru. Máme natolik široký kádr, abychom si poradili i s absencemi, „ říká trenér Pavel Hoftych. Tomu budou chybět reprezentanti Morávek, Ibragimov a Cseh, další drobné šrámy léčí několik hráčů. „Most šel výkonnostně nahoru. Určitě to bude těžký zápas se soupeřem, který teď dvakrát za sebou vyhrál,“ dodává kouč Hoftych. Zápas se hraje v neděli v 17 hodin a vstupenky na utkání koupíte přímo u pokladen. Stojí 50 Kč.

Do Mostu ve žlutých dresech

Klokani v pátek odpoledne trénovali v Ďolíčku, což si zopakují ještě v sobotu a v neděli po poledni vyrazí do Mostu. „Mělo by být i pěkné počasí, takže se bude hrát určitě na lepším trávníku než v Sokolově. Budeme sice hrát bez Morávka, ale to beru naopak jako výzvu pro ostatní hráče,“ říká trenér Bohemians 1905. Morávka ve středu zálohy mohou nahradit tři hráči ze současného kádru – Jungr, Slezák, Augustín. „Uvidíme i dle zdravotního stavu ostatních hráčů, jak se poskládá střed hřiště a útok, ještě je čas,“ dodává Hoftych.

Klokani nastoupí v Mostě v žluto-černo-žluté kombinaci, protože domácí hrají v bílém. „V této kombinaci jsme ještě neprohráli, takže doufám, že to potvrdíme i v Mostě,“ připomíná Pavel Hoftych. Vzpomínka na loňský jarní zápas v Mostě se vybavuje většině hráčů, trenér ten zápas sledoval jen v televizi, tehdy ještě jako kouč Zlína. „Pro diváky to byl vynikající fotbal, užíval jsem si to, protože to kvalitou nebyl zápas, který by odpovídal dvěma týmům zespodu tabulky. Ale chápu, že pro trenéry to asi nebylo ideální, protože tam bylo hodně chyb a bylo to na souboj o záchranu až příliš velké harakiri,“ vzpomíná trenér.

Nedělní střetnutí bude mít úplně jiný nádech. Bohemka bojuje o postup, Most se pohybuje ve středu tabulky. „Chceme bodovat, to je náš cíl a pro naše fanoušky, kterých přijede určitě hodně, chceme hrát i dobrý fotbal,“ doplňuje trenér Bohemians 1905.