Bohemka jede dál, vyhrála i v Mostě

Bez kapitána Nikla, bez tvůrce Morávka, bez útočníků Slezáka a Ibragimova – přesto v sestavě, která byla plná známých jmen a především v sestavě, která znovu vybojovala tři body. V souboji exligových celků se Klokani v Mostě vypořádali s absencí řady opor a dokázali vyhrát 1:0. „Trochu jsme změnili hru a pomohl nám rychlý gól. Soupeř byl ale ve druhém poločase lepším týmem, přesto jsme ho do mnoha šancí nepustili. Tentokrát se nám vyplatila šíře kádru, protože jsme i při hodně absencích měli velmi dobrou základní jedenáctku a vynikající hráče na lavičce,“ pochvaloval si trenér Pavel Hoftych, který tak s týmem dosáhl čtvrtého vítězství v řadě. „Chyběl nám důraz v zakončení, tím jsme si ten zápas prohráli,“ smutnil po utkání Robert Žák, trenér Mostu.

Bohemka jede dál, vyhrála i v Mostě

Některé absence trenér očekával, jiné přišly náhle. Na čtvrtečním tréninku si natáhl tříslo kapitán Nikl, útočník Slezák zase nestačil vyléčit nakoplé lýtko. „Nechtěli jsme riskovat zdraví těchto kluků. Možná by mohli přes bolest nastoupit, ale riskovali by, že se jejich stav ještě zhorší a budou nám chybět třeba do konce sezony. Takhle si odpočinuli přes víkend a do dalšího zápasu by měli být připraveni. Jsem rád, že ti, kteří je nahradili, podali velmi dobré výkony. Mužstvo je na vítězné vlně, na které se podílejí všichni, ale musíme být neustále ve střehu,“ varuje Hoftych před přílišným optimismem.

Do sestavy v Mostu se tak místo Nikla dostal Pávek, místo reprezentanta Morávka nastoupil ve středu hřiště Jungr. Jinak zůstala sestava stejná jako v minulém utkání. „Ale znovu se ukázalo, že i střídající hráči při tolika absencích mohou hru oživit. Velmi se mi líbil Růžička,“ pochválil odchovance Bohemky kouč. Právě Růžička oživil hru ve druhé půli, když vystřídal Rótha a odvrátil sílící tlak soupeře. „Ferenc dostal v prvním poločase zbytečnou žlutou kartu, pak se ještě jednou ohnal po míči rukou. Raději jsme ho stáhli dřív, aby nebyl nějak zbytečně vyloučen,“ doplnil trenér Bohemians 1905.

Bohemka rozehrála zápas velmi dobře, už v 11.minutě se prosadil Lukáš Hartig. „Je to další krůček v jeho návratu do bývalé formy. Dal první soutěžní gól, zápas odmakal, byla na něm vidět chuť,“ hodnotil kouč výkon útočníka Klokanů. „Bohužel rozhodla jedna branka, při které chyboval náš gólman. Byl nedůrazný a jelikož Hartig do toho šel jako správný útočník, dal gól,“ zhodnotil rozhodující moment trenér Mostu Robert Žák.

Most na konci poločasu vyvinul větší aktivitu, která se stupňovala ve druhé půli. Zejména centrované míče a osm rohových kopů znamenaly pro Bohemku největší nebezpečí. „Nedokázali jsme podržet míč, soupeř vysunul vysoké stopery a hrál dlouhé nakopávané balóny, takže se z toho postupem času staly už jen souboje ve vzduchu, které ve většině případů k zakončení nevedly,“ řekl Hoftych. „Měli jsme tam hodně slibných centrů, ale chyběl nám důraz před brankou,“ doplnil Žák, kterému v sestavě chyběl kvůli reprezentačním povinnostem Keňan Oboya, jeden z hlavních tahounů Mostu.

Ukázal se však jiný cizinec – devatenáctiletý Brazilec Diego dělal naší pravé straně velké problémy. „Hodně tam zatápěl, měl i největší šanci, kterou mu ale skvěle zmařil Sňozík,“ chválil Brazilce i Sňozíka trenér Hoftych. Diego zatím za Most odehrál jen pět zápasů.

Bohemka nakonec vítězství uhájila, k radosti pěti stovek fanoušků Bohemians. Celkem na stadion dorazilo přes dva tisíce diváků, ale Bohemka měla jasnou převahu. „Fanoušci nám vytvořili domácí prostředí, fandili skvěle. Díky jim i hráčům za další zážitek s Bohemkou, máme důležité tři body,“ oddechl si kouč Hoftych, který už s týmem myslí na další domácí zápas s Vítkovicemi. Ten se hraje v neděli od 17 hodin.