Žáci prohráli se Spartou, ale stále vedou

Ve třetím jarním kole našel náš elitní žákovský výběr svého prvního letošního přemožitele. V malém pražském derby se jím stala Sparta, která svěřence trenéra Richtrmoce zdolala 1:0.

Žáci prohráli se Spartou, ale stále vedou

Do utkání měli lepší vstup letenští, kteří celý první poločas hýřili aktivitou, kdežto vršovičtí celý první poločas prospali. Sparta měla i šance, ale žádnou z nich neproměnila. V poločasové přestávce byl v kabině naplno zapnut Richtrmocův „fén“ a ten alespoň částečně zabral.

Klokani předvedli v druhém dějství zlepšený výkon, hra byla vyrovnaná a po jednom z centrů do vápna zahrál hostující obránce rukou v pokutovém území. Penalta se však nepískala...A když to vypadalo na mírný tlak zelenobílých, tak přišla neočekávaná ztráta míče na polovině soupeře. Sparta hru zrychlila dlouhým balonem na nabíhajícího útočníka. Brankář domácích Bricín situaci špatně vyhodnotil a v souboji byl pozdě. Za sestřelení protihráče následovala nejen červená karta, ale také pokutový kop, který Matějka proměnil.

Zbytek utkání se dohrával výhradně na polovině Sparty, které domácí i v deseti zle zatápěli. Největší šanci na srovnání měl ve druhé minutě nastavení stoper Hejno, který svým projektilem málem rozpůlil břevno. Ani jedna šance Bohemians se již do konce utkání neujala, a tak si letenští ze Šeberova odvážejí tři body za výhru 1:0. Bohemians i přes prohru zůstali v čele ligového pelotonu, nyní již však jen s dvoubodovým náskokem na Slavii Praha.

„První poločas byl z naší strany velmi špatný. Nejvíce nám chyběl pohyb bez míče. Vypadalo to, jako by hráči šli spát daleko po půlnoci a navíc bohužel nesplnili ani taktické pokyny, kdy jsem je upozorňoval na velmi důraznou hru soupeře a že je potřeba chodit do soubojů a vyhrávat je, což se bohužel nedělo. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně, bohužel jsme si ale v tomto úseku hry gólovou šanci nevypracovali. Naopak po zbytečné ztrátě míče ve středu zálohy a následném pozdním vyběhnutí brankáře se kopala penalta, kterou soupeř bezpečně proměnil. I v deseti jsme se snažili o aktivní hru, ale bohužel Hejno nastřelil pouze břevno a šance Nerada, Fábery a v poslední minutě Havla zůstaly nevyužity. Popravdě řečeno, za 1. polovinu utkání si Sparta vítězství zasloužila,“ mrzela zejména prohospodařená první půle trenéra Bohemians Pavla Richtrmoce.

Sestava Bohemians 1905: Bricín (49. ČK) - Jasz, Hejno, Žaloudek (Svatý), Dufek (Bulíček) - Hubínek, Matějka (Starczewski), Nerad, Nováček (Fábera) - Barták, Havel.

Své utkání se Spartou odehráli i C – žáci, kteří prohrou 0:2 jen stvrdili černý víkend žákovských výběrů Bohemians, z nichž ani jeden celek nezískal  byť jen bod.