Zvýšili jsme náskok, ale mohli jsme mít víc

Jako přes kopírák, mohli si říci trenéři Sparty a Bohemians po sobotním zápase. Utkání se totiž nápadně podobalo podzimnímu derby. Bohemka měla převahu i šance, ale nedala góly. Vždy Klokany vychytal vynikající brankář. V Ďolíčku to byl Grigar, na Strahově Švenger. „Byli jsme netrpěliví, Sparta hrála dobře a nám se nepodařilo dát rychle první gól. Proto jsme pak většinu zápasu hráli v křeči a nebylo to ono,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. Bohemka si připsala na Strahově bod, na čele zvýšila náskok na druhou Jihlavu na pět bodů a udržela si stejný, osmibodový odstup na nepostupové třetí místo.

Zvýšili jsme náskok, ale mohli jsme mít víc

Zelenobílí přistoupili k utkání odpovědně. Jelikož se hrálo dopoledne, odjel tým v pátek odpoledne po tréninku na hotel, kde strávil předzápasovou noc. „Jelikož několik kluků dojíždí mimo Prahu, nechtěli jsme, aby vstávali brzy ráno. Přeci jen to není běžný čas,“ zdůvodnil netradiční předzápasové soustředění trenér Pavel Hoftych. A nebyla to jediná změna. Ty další se udály v základní sestavě, do které se vrátil po zranění třísla kapitán Nikl. Dvě změny nastaly v záloze. Lukáš Adam po drobných zdravotních potížích byl jen na tribuně. Na jeho místo se postavil Jungr. Na pravé straně dostal důvěru v základní sestavě Růžička. „Na pravé straně neustále hledáme ideální řešení. Kotyza i Moravec nemají stabilní výkonnost, stále chybí někdo, kdo by potáhl míč a odcentroval. Honza Růžička podával v minulých zápasech po střídání poctivé výkony a proto dostal důvěru on,“ řekl kouč. V útoku pak místo Škody nastoupil Ibragimov.

Zásah do taktiky týmu znamenala již 18. minuta, kdy ze hřiště odkulhal Lukáš Hartig. „Do hry šel Milan Škoda, který v posledních dvou zápasech nebyl příliš vidět.  Trochu jsme tím museli změnit taktiku, protože každý z hráčů má jiné přednosti,“ dodal Hoftych. Největší šanci Bohemky měl již v 15. minutě Pavel Lukáš, který po Jungrově rohu pálil zblízka do gólmana. „Rychlá branka, to je klíč k takovýmto zápasům. Sparta hrála zezadu, mladí hráči se dobře pohybovali a nepouštěli nás do vyložených šancí. Záloha se nenabízela podle našich představ a obránci to překopávali dopředu,“ hodnotil výkon trenér Bohemians. „Šance jsme si přesto vypracovali, ale nedokázali jsme je proměnit. Bohemka má tu nevýhodu, že i když vedeme, tak soupeř obranu příliš neotvírá a těžko se přidává i druhý gól. I proto nemáme žádné bláznivé skóre a co do počtu vstřelených gólů patříme do průměru. Na Spartě jsme bohužel žádný nepřidali,“ litoval Hoftych.

Do druhého poločasu vstoupila Bohemka ještě aktivněji. „Dařilo se nám domácí napadat, dělali chyby a měli jsme i vypracované šance. Ale opakovalo se jejich neproměňování. Navíc Spartě výborně zachytal Švenger,“ pochválil kouč gólmana domácích. Ibragimov trefil břevno a ještě neproměnil nájezd dvou na jednoho, další šance neproměnili Morávek, Škoda a další. Tlak Bohemky ve druhém poločase sílil, ale gól stále nepřicházel. „Bylo to podobné jako na podzim. Ale mladíci ve Spartě mají dobrou fyzičku, takže vydrželi odolávat až do konce,“ dodal Hoftych. Jeho tým ani pošesté na jaře neprohrál, ale ze Strahova si přál plný bodový zisk. „I když jsme na čele náskok zvýšili, chtěli jsme tady vyhrát. Měli jsme na to a výkon mohl být lepší.“