První s druhým - v neděli v Ďolíčku

Souboj prvního s druhým – to je šlágr víkendu a velmi důležitý zápas jara. V neděli v Ďolíčku od 17 hodin. Bohemians 1905 proti Čáslavi. Pro fanoušky Bohemky má ten zápas zvláštní náboj – jde o souboj dvou prvních týmů, navíc po utkání v Čáslavi Bohemka cítila velkou křivdu, když domácí vyrovnali po sporných situacích až v 98. minutě zápasu. V živé paměti je ještě chování čáslavského Tomáše Haniaka, který hrubě urážel Jana Morávka, ale v Ďolíčku kvůli zranění nenastoupí „Věříme, že vše proběhne v duchu fair-play a bude se rozhodovat především na hřišti,“ věří Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Zaplněný Ďolíček požene Klokany za vítězstvím, které je velmi důležité.

První s druhým - v neděli v Ďolíčku

Čáslav se po středeční dohrávce s Vítkovicemi vyhoupla na druhé místo a v této pozici přijíždí do Ďolíčku. Bude jí chybět stoper Mráz, který má čtyři žluté karty, Bohemka kvůli stejnému trestu nemůže počítat s útočníkem Škodou. Do Ďolíčku se těší i Petr Kunášek, který tady ještě na podzim hrál a v zimě se vrátil do Čáslavi. „Do Ďolíčku se moc těším, na fanoušky, na stadion, na kluky. Nepatřím ale k těm, kteří se nechají vyvést z míry, bude to normální zápas. Chápu, že hráči Bohemky na to podzimní utkání nemůžou zapomenout. I já jsem byl tehdy hodně rozčilený. Rozhodčí to v závěru vůbec nezvládl. Neodpískal faul a pak po domácím vyrovnání zápas ukončil, i když se ještě mělo pokračovat,“ vzpomíná Petr Kunášek, který magazínu Klokan poskytl obsáhlý rozhovor. Můžete si ho přečíst už v neděli.

Souboje s Čáslaví jsou každý rok hodně vyhrocené. Rozhodčí Makovička v roce 2006 a loni sudí Býma jen potvrdili pověst, která se o domácích zápasech Čáslavi traduje. Podzimní zápas přinesl hodně emocí. Jedinou branku Bohemky dal v 95. minutě Jan Morávek, domácí na 1:1 vyrovnali v 98.minutě. V druholigové sezoně před dvěma lety se Čáslavi v Ďolíčku dařilo. Vyhrála tady 1:0, naopak Bohemka při jarní jízdě zvítězila na čáslavském hřišti 3:1. Tento zápas se vryl do myslí fanoušků těžkým zraněním Dalibora Slezáka, který si po vstřeleném gólu zlomil ruku. Po znovuzrození Bohemky byla Čáslav prvním týmem, který Bohemka v mistrovském zápase porazila. V 4. kole ČFL doma Klokani zvítězili 1:0 brankou Milana Škody z 90. minuty. Na jaře pak divoký zápas řízený sudím Makovičkou skončil 2:2.
 
V neděli to bude boj o čelo tabulky. O vstupenky je velký zájem, souboj prvního s druhým je výjimečnou událostí i pro Ďolíček. Přijďte včas, stadion se otvírá v 15 hodin. Bohemka je doma silná a tlak tribun určitě nedá ani sudím možnost do utkání jakkoliv zasáhnout. V neděli budou vaše hlasivky a emoce určitě zapotřebí. Přijďte všichni a ukažte, jakou má Bohemka sílu.