Bohemka pomáhá v cestě na olympiádu

Fotbalový klub Bohemians 1905 se snaží pomoci i mimo fotbalové trávníky. I proto Klokani uzavřeli spolupráci s českou reprezentantkou ve stolním tenisu Danou Hadačovou. Ta na konci minulého týdne odletěla na své první mistrovství světa jednotlivců do japonské Yokohamy. Ještě předtím se dohodla s Bohemians 1905 na spolupráci v přípravě na olympijské hry 2012. "Můžeme nabídnout zázemí pro regeneraci i nějakou formu společné přípravy. Věříme, že tím pomůžeme české reprezentantce k úspěchu na olympijských hrách. Rádi bychom ukázali i možnosti dalším sportovním odvětvím pro vzájemnou spolupráci," upřesňuje důvody spolupráce Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

V letošní sezóně dotáhla svým výkonem mateřský klub BFV Hassia Bingen do nejvyšší německé soutěže, když z 30 zápasů prohrála pouze dvakrát. Před odletem na MS figuruje na 161. místě světového žebříčku. "Na konci roku mám cíl být v první stovce žebříčku a dobrý výsledek na mistrovství světa je k tomu základem," uvědomuje si  a dodává: "Stolní tenis je hodně o psychice, ta na světových akcích často rozhoduje a já se cítím čím dál více mentálně silná."

Dana jede na individuální světový šampionát poprvé, ale trému necítí: „Byla jsem dvakrát na MS družstev a hlavně v Pekingu na OH. Atmosféru znám. Ráda bych svým fanouškům udělala radost.“ Odvaha a odhodlání naší reprezentantce nechybí. Do Yokohamy se vydala z Vacenovic, malé obce nedaleko Hodonína, kde ji budou všichni držet palce. „Vloni  v hospodě sledovala Daniny olympijské zápasy v televizi celá vesnice,“ vzpomíná Danin otec, bývalý ligový volejbalista.

Po letech  strávených v Chorvatsku se začátkem roku vrátila do Čech a dala zde dohromady svůj manažerský tým s cílem uspět na OH 2012 v Londýně. Těsně před odletem do Yokohamy se na spolupráci až do olympiády v Londýně dohodla s fotbalovým klubem Bohemians 1905, který jí poskytne zázemí pro rehabilitaci, sportovně-lékařský servis a v úvahu připadá i společná část zimní fyzické přípravy s A-týmem.  „Dana je vítězný ročník 1983, kdy Bohemka získala titul a letos její tým postoupil z druhé Bundesligy do nejvyšší soutěže, k čemuž máme nakročeno taky,“ vidí paralely ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. „Našim fanouškům také nikdo nevěřil, že klub zachrání a její úsilí je nám proto sympatické.“

Poslední český  ženský olympijský úspěch  Marie Hrachové je už 21 let starý a její 4. místo ze Soulu bere Dana jako  výzvu. „Prý mám šanci 1:10000, ale já chci z Londýna olympijskou medaili a uděláme pro to maximum možného,“ odhodlaně dodává jednička českého žebříčku, stolní tenistka Dana Hadačová.