Už jsme zase prvoligoví...

Obrovská radost propukla na hřišti i v hledišti po závěrečném hvizdu. Klokani si tři kola před koncem vybojovali postup do nejvyšší soutěže. Bohemka bude zase hrát první ligu! Rozhodl o tom jediný gól Jana Morávka a odpovědný výkon celého týmu, který nepustil Jihlavu do vážnější šance. "Děkuju všem klukům, je to skvělé," radoval se po utkání trenér Pavel Hoftych. "Zvládli jsme hned první zápas. Kluci mají za odměnu volný víkend a mohou si užít postupových oslav," dodal kouč Bohemians, který se znovu po roce vrací do nejvyšší soutěže, kde působil na lavičce Zlína. "Mám obrovskou radost, že se nám to podařilo. Byli jsme od začátku favoriti a o to byla naše úloha těžší. Jsem hrdý na celou Bohemku a jsem rád, že jsem tady," řekl Hoftych. <br /> <strong>V článku je i první malá FOTOGALERIE.</strong>

Už jsme zase prvoligoví...

Utajené šampaňské a vítězné doutníky nakonec byly využity a v kabině propuklo bujaré veselí. Odjezd do Ďolíčku se ale přeci jen zpozdil, protože na dopingovou kontrolu byli vylosováni Dalibor Slezák a Martin Kotyza. "Prostě nám to moc nešlo," hlásil ještě dvě hodiny po zápase Dalibor Slezák. Autobus nakonec odjel do Ďolíčku bez Sleziho, který stále nemohl odevzdat vzorek moči a vyrazil za týmem autem, ale hned na první "benzince" došlo je spojení.

Novináři po utkání zpovídali hlavně Honzu Morávka, který svým gólem zápas rozhodl. "Bylo to fantastické, všichni si to užíváme," hlásil Mori. "Dostal jsem skvělou přihrávku od Milana Škody a pak už jsem je soustředil na zakončení," popsal jediný gól zápasu.

Oslavy začaly na stadionu, kde bylo přes tisíc fanoušků Bohemians, hned po utkání. Na stadion Bohemians přicházeli lidé, kteří sledovali on-line přenosy na internetových stránkách, postupně dojížděli fanoušci z Jihlavy. Autobus s hráči dorazil dvacet minut po půlnoci a v Ďolíčku začali velké oslavy postupu. Jedlo, pilo a hodovalo se ve Vršovicích až do ranních hodin. "Teď jsme si zazpívali a jdeme mezi vás. Popijeme, pokecáme a pak uvidíme," zakončil společné skandování fotbalistů a fanoušků brankář Radek Sňozík. Fotbalisté po několika hodinách vyrazili do pražských ulic, poslední fanoušci opouštěli Ďolíček kolem čtvrté hodiny ranní.