Všichni se vrátili z oslav, až na Moriho

Hráči mají za sebou první tréninky po postupu do nejvyšší soutěže. Po třech dnech volna nastalo sčítání lidu a trenér Pavel Hoftych hlásil plný stav: „Všichni se vrátili v nejlepším pořádku.“ V úterý dopoledne první dávka, ve středu další. „Už jedeme jako normálně, žádné úlevy, to by se nám mohlo vymstít. Chceme dohrát druhou ligu s co největším náskokem a udržet i neporazitelnost v Ďolíčku,“ přibližuje další motivaci kouč Bohemians. Na tréninku mu chyběl jen student Morávek. „Má celý týden volno, až do středy, kdy maturuje,“ připomněl kouč důležitý krok talentovaného záložníka.

Všichni se vrátili z oslav, až na Moriho

Oslavy proběhly důstojně, hráči se z Ďolíčku vydali na Vinohradskou třídu do klubu Techtle mechtle a tam završili postupovou cestu. Ještě se sešli v sobotu na večeři a pak si každý po svém užíval postupového volna. „Bylo to v pohodě. Užili jsme si to a v pondělí už jsme mysleli na práci. V pondělí večer jsem měl online rozhovor s fanoušky. Seděl jsem doma a s přítelkyní jsme to psali, protože bylo hrozně moc otázek. Diktoval jsem, ona psala, abychom aspoň něco stihli,“ hlásil svůj pondělní program brankář Radek Sňozík.

Oslav si příliš neužil autor vítězné branky Jan Morávek. Ještě v noci po utkání jel domů a následně na chatu, kde zahájil „svaťák“, tedy týden určený jen a jen k učení. „No, zatím to jde, ale už se to blíží. V neděli se půjdu odreagovat na Bohemku, podívám se na kluky aspoň z tribuny,“ řekl v úterý večer devatenáctiletý student gymnázia Přípotoční, o kterém se mluví i v souvislosti s nominací do reprezentačního A-týmu. Ale jeho myšlenky teď směřují čistě k maturitě, která ho čeká příští týden.

Nedělní zápas s Hradcem Králové bude první oslavou postupu do nejvyšší soutěže. „Zápas s Hradcem je pro nás normální utkání. Slavit se bude až po Ústí, teď chceme vyhrát a půjdeme do toho s maximálním nasazením. Příležitost dostanou i mladší hráči, abychom je otestovali pro první ligu. Máme na to tři kola, ideální stav,“ pochvaloval si jistotu brzkého postupu kouč Bohemians 1905. „Veškeré oslavy směřujeme až na poslední zápas s Ústím, proto prosíme fanoušky, aby se tentokrát zdrželi vbíhání na plochu, mohlo by to klubu v tomto čase jen ublížit po stránce pořadatelské a technických parametrů stadionu,“ žádá fanoušky Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. 

Nezapomeňte v neděli od 17 hodin být v Ďolíčku a přivítat ligové Klokany. Fotbalová show začíná v pět, ještě předtím můžete navštívit fanshop, kde bude k dispozici postupová kolekce.