Sňóza je 4. v tabulce střelců Bohemky

Brankář Radek Sňozík je čtvrtým nejlepším střelcem Bohemky v této sezoně. Víc gólů v zeleno-bílém dresu dali jen Morávek, Škoda (oba 8) a Róth (3). Miloslav Strnad má sice na svém kontě devět branek, ale všechny dal v Čáslavi. Gólman Bohemians se do popředí střelecké tabulky vyšplhal díky dvěma proměněným penaltám a kdyby dal i tu třetí proti Vítkovicím, tak mohl útočit na stupně vítězů. „I lepším hráčům se stane, že nedají penaltu, věřím si pořád stejně a doufám, že teď už zase budu dávat,“ říká osvědčený exekutor pokutových kopů. Do ligy se vrací s vědomím, že ve druhé lize inkasoval jen devět gólů a dva dal. Na gólmana velmi slušná bilance.

Sňóza je 4. v tabulce střelců Bohemky

Jeho zatím poslední gólový zásah rozhodl utkání s Hradcem Králové. V 73. minutě Lukáš Hartig dohrával souboj v rohu pokutového území, kdy si obránce a brankář Hradce dávali přednost. Hartig míč vypíchl a gólman ve snaze trefit balon už jen promáchl a trefil Hartigovu nohu. Z pohledu Hradce zbytečná penalta. „Byla to naše hrubka, která nakonec rozhodla zápas,“ glosoval situaci trenér hostí Václav Kotal. Sudí Jech chvíli váhal, po konzultaci s asistentem, který byl blízko, nařídil pokutový kop, jelikož se souboj odehrál ve velkém vápně.

Radek Sňozík v klidu přešel celé hřiště, postavil si míč na značku pokutového kopu a poslal balón na opačnou stranu než skočil hradecký gólman. „Chtěl jsem dát gól, nic jsem nevymýšlel,“ stručně vše zhodnotil autor branky. Tentokrát zamířil na druhou stranu než proti Vítkovicím a vyplatilo se.

Sňozík působil jistě po celý zápas. Stahoval centry, poradil si i se všemi střelami. „Jedna mi ale udělala velké starosti, skočila přede mnou na nějaké nerovnosti, naštěstí jsem ji pak vyrazil. Jinak to byl tradiční domácí zápas. Většinou tady stojím jak kůl v plotě a občas musíme něco chytnout,“ dodal zkušený brankář, který v Bohemians prodloužil smlouvu i na příští sezonu.