Argumentace Bohemians 1905

Po oznámení o rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví se samozřejmě ozvala i protistrana. Střížkov, který neoprávněně užívá logo a název slavného klubu, předložil médiím své argumenty, na které reaguje fotbalový klub Bohemians 1905 v tomto článku. Pro fotbalovou veřejnost je kauza Bohemians nepřehledná, proto nechceme fanoušky zahlcovat právními rozklady, ale chceme předložit veřejnosti základní informace a uvést na pravou míru veškerá fakta.

Střížkov tvrdí, že je členem TJ Bohemians a proto může logo užívat napořád
TJ Bohemians Praha ústy generální sekretáře pana Šacha vždy prohlašovala, že Střížkov není členem TJ a že pronájem loga již po jednom roce užívání vypršel. I kdyby se Střížkov hypoteticky stal členem TJ, přesto na logo a název nemá nárok, protože ani TJ nemá licenci na provozování sportovních klubů pod názvem Bohemians a logo s klokanem. Tuto licenci vlastní výhradně Bohemians 1905 a jinému fotbalovému klubu ji neposkytne.

TJ Bohemians Praha tvrdí, že si logo a název zaregistrovali již v roce 1990
Ano, je pravda, že tato registrace proběhla, ale ne na provoz sportovních klubů, organizování účasti v klubových soutěžích a další činnosti spadající do třídy 41. Naopak TJ musí podle současného rozhodnutí úřadu žádat Bohemians 1905 o povolení k používání loga pro své sportovní oddíly. Vše je dohledatelné na www.upv.cz – oficiální stránky Úřadu průmyslového vlastnictví.

Střížkov tvrdí, že TJ Bohemians Praha podala žalobu na předsedu Úřadu průmyslového vlastnictví a tím pádem prý zpochybňuje rozhodnutí
Od TJ tuto informaci nemáme, kdyby to byla pravda, vůbec to nezpochybňuje vydané rozhodnutí. To nabylo právní moci 25. 3. 2009 a není proti němu odvolání. Vstoupilo v platnost a je nutné ho respektovat. Případná žaloba nedává jakoukoliv možnost odkladu tohoto rozhodnutí.