D - žáci: Bohemians 1905 - Tachov 4:2

"Můj dům, můj hrad!" Tak toto si zatím mohou říkat fotbalisté Bohemians 1905 D-žáci. Od doby, kdy hrají své domácí zápasy na Vítkově, ještě neztratili ani bod. Soupeř po vyšplhání na pražský kopec už nemá zřejmě dost sil, aby dotáhl mistrovské utkání s Klokany do vítezného konce. Nyní to odnesl Tachov. Silový a fyzicky dobře vybavený soupeř sice vedl, ale nakopávanými balóny na Bohemku prostě stačit nemohl a bohemáci vyhráli zaslouženě 4:2. Svému soupeři tak oplatili podzimní porážku.

D - žáci: Bohemians 1905 - Tachov 4:2

Již ve třetí minutě se soupeř z Tachova dostal do vedení, když proměnil perfektně standardní situaci. Dále jen nakopávané balóny na rychlé útočníky. S nimi si ale vždy poradili Brak se Skučkem. Staronová stoperská dvojice všem ukazovala, že je to dobrá volba. Klokani nádherně kombinovali, jenže dostávali se pouze k vápnu a střelba žádná. Až ve 27. minutě se do vápna vřítil "blázen" Puczok, když ho perfektně uvolnil David Čapek a Martin s - pro něj až překvapivě - chladnou hlavou nekompromisně poslal balón na vzdálenější tyč. 1:1 a Martinův první jarní gól v divizi.

Do druhého poločasu vběhl Filip Blecha, který již ve 24. minutě vystřídal neviditelného Mboussu. A využil své situace a zvýšil na 2:1 z pokutového kopu. A kdo se za něj nejvíce zapříčinil? Vlastně půlka celého týmu. Nejdříve se levá strana nádhernou kombinací uvolnila a soupeř jenom koukal na několik jednodotykových přihrávek, balón se dostal k Vojtovi a dlouhým pasem našel rozběhnutého Davida Čapka, který pronikl do vápna a tam byl faulovaný. K balóny se tedy postavil Filip a i když brankář vystihl směr střely, pokutový kop proměnil. O chvilku později to bylo už 3:1, když se do střely vložila pravá noha Marka Tomiče a těsně před gólmanem změnila dráhu letu. A kdo střílel? Zřejmě neuhádnete. David Čapek si připsal další asistenci!! Klokani začali hrát volněji a byli rádi, že vedou o dva góly.

Jenže přišla 23. minuta, vymyšlený faul u vápna a další standardní situace. Roshi neměl nejmenší šanci střelu chytit nebo alespoň vyrazit. A soupeř cítil pŕíležitost. Jenže to už na hřišti byl "vlčak" Šimon Trčka. V 60. minutě, jen pár vteřin před samotným koncem, se do nadýchanýho centru Ismara Begiće položil "Šimansky" a pro něj neobvykle hlavou definitivně rozhodl. Rozhodčí zapískal a Klokani vyhráli 4:2. Zaslouženě!

Sestava Bohemians: Roshan - Begić, Brak, Skuček, Šulc - Čapek, Mboussa (24' Blecha), Kumprecht, Tomič, Vltavský (48' Trčka) - Puczok (59' Klouček)

Statistika zápasu: Bohemians 1905: I. poločas = 2 střely na branku a 1 mimo, 4 fauly a 1 žlutá karta; II. poločas = 5 střel na branku a 2 mimo, 4 fauly, 1 ofsajd a 3 rohové kopy Písek: I. poločas = 1 střela na branku, 4 fauly a 1 ofsajd; II. poločas = 2 střely na branku, 3 fauly a 1 ofsajd

Individuální statistiky a zajímavosti: Ambiciózní Vojtěch Brak chce vyhrát všechno. Když už to nepůjde přes góly, řekl si, že to půjde přes žluté karty. Druhá žlutá karta ho vysunula do čela nejtrestanějších hráčů D-žáků. Čtyři góly v zápase a přitom čtyři střelci. To se jen tak nevídá. Je dobré vědět, že góly může střílet více hráčů. Hattrick si připsal David Čapek. Ano, je to pravda! Dvě přímé asistence na gól a faul ve vápně. Zapříčinil se na třech gólech Klokanů a velkou měrou dopomohl k vítězství 4:2.

Góly: 3. minuta - Tachov 27. minuta - Puczok (asistence: David Čapek) 45. minuta - Filip Blecha (faul ve vápně na: Davida Čapka) 49. minuta - Marko Tomič (asistence: David Čapek) 53. minuta - Tachov 60. minuta - Šimon Trčka (asistence: Ismar Begić)